Societat

Tast

Un tast de cerveses artesanes clou la intensa activitat d'aquesta setmana al Polvorí

El tast va ser guiat per Albert Baiges, elaborador de cerveses artesanes de Montbrió, que va oferir cinc productes ben diferents

Per Lluís Rovira i Barenys

Albert Baiges i Marina Gavaldà, ahir, en el tast de cerveses artesanes al Casal Popular El Polvorí
Albert Baiges i Marina Gavaldà, ahir, en el tast de cerveses artesanes al Casal Popular El Polvorí | Lluís Rovira i Barenys

El Casal Popular El Polvorí va viure la seva tercera jornada consecutiva d’activitats, aquesta setmana. Després que el dimecres es presentés l’Escola Popular i que el dijous acollís una xerrada de Salvem Mont-roig sobre el tema de la Lotte, ahir el protagonisme el va agafar el tast de cerveses artesanes, a càrrec d’Albert Baiges i Marina Gavaldà, impulsors de 1312 Celler de Birres Montbrió. En el tast de cerveses d’ahir, que va aplegar una quinzena de persones, es van provar cinc cerveses diferents, totes elles fetes a Catalunya, i amb unes composicions ben diferents, amb cereals diversos i un parell d’elles amb incorporació de raïm. Es tractava d’un tast híbrid de cerveses en el que es va poder constatar la gran varietat de productes i de gustos diferents que es poden trobar, des de la cervesa axampanyada fins a la cervesa àcida fins arribar a les més contundents, amb graduacions de fins a 14 graus. Les explicacions de l’Albert van guiar el tast i , de pas, va donar les pautes per assaborir una bona copa de cervesa artesana.

Fàbrica de cerveses a Montbrió del Camp

El 1312 Celler de Birres Montbrió traurà les seves primeres quatre cerveses aquesta mateixa setmana. Després d’uns quants anys d’elaboracions realitzades a les instal·lacions de Concactiva, a Santa Coloma de Queralt, ara ha arribat el moment de comercialitzar la primera producció, consistent en 300 litres de cervesa. A l’horitzó, que esperen que no sigui massa llunyà, hi ha el propòsit, per part de l’Albert i la Marina, de crear les seves pròpies instal·lacions a Montbrió del Camp, on pensen muntar la fàbrica de cerveses que disposaria, a més, d’una zona de tastos i botiga.

Comenta aquest article