Informació general

Educació

La Generalitat vol tancar dues línies d'I3 a Cambrils: una al Mas Clariana i l'altra a La Bòbila

Es produiran el curs 2024-2025 i s'inclouen en les 21 línies que el Departament d'Educació vol tancar a tota Tarragona a causa de la baixada de la natalitat

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'escola La Bòbila
Imatge d'arxiu de l'escola La Bòbila | Berta Ruiz

El Departament d'Educació de la Generalitat preveu tancar un total de 21 línies de I3 i 1er d'ESO en centres educatius públics de Tarragona. Dues d'aquestes línies es trobarien a Cambrils, concretament a les escoles Mas Clariana, que passaria a tenir una sola línia d'I3, i a l'escola La Bòbila, que també passaria a tenir només una classe d'I3.

Segons aquestes dades, els grup d'I3 al curs 2024-2025 a Tarragona passarien a ser de 170 a l'escola pública i 63 a la concertada, cinc línies menys a la pública i les mateixes a la concertada que en l'actual curs escolar. Pel que fa a primer d'ESO, només es perdria una línia a l'escola pública, que en passaria a tenir 160. Aquests canvis es coneixen a pocs dies de l'obertura de preinscripcions pel curs vinent, que s'obren el 6 de març.

Aquestes dades les ha fet públiques el sindicat CGT que afirma que el Departament d'Educació “no té cap intenció de millorar l'educació pública”, ja que segueix amb la tendència de “retallar grups a la pública mentre mantenen –quan no s'amplien– els concerts educatius amb els centres privats”. Segons el sindicat, no es pot negar que existeix una davallada de la natalitat, però que Educació “ens vol fer creure que aquests canvis demogràfics han de suposar necessàriament el tancament de línies”. La CGT considera que Esquerra Republicana pot aprofitar aquesta oportunitat històrica per “baixar ràtios, suprimir concerts i millorar la inclusió i la qualitat educativa o mantenir els privilegis de l'escola privada”.

A nivell laboral, la CGT també recorda que aquestes retallades de línies suposarà una pèrdua tant de personal docent com de personal de menjadors, activitats extraescolars i del lleure; i que, especialment, impactarà en les tècniques especialistes en educació infantil, que només es preveu per fer tasques de suport a les classes d'I3.

Comenta aquest article