Informació general

Política

El govern municipal rebutja una moció del PP per a introduir un sistema d'avaluació de polítiques públiques

La regidora d'Organització, Gemma Balanyà, explica que ja es compta amb un reglament que preveu com s'ha d'implementar aquesta eina de transparència

Per Cristina Sierra

Els regidors del PP, Patricia de Miguel i David Chatelain, en el darrer ple ordinari
Els regidors del PP, Patricia de Miguel i David Chatelain, en el darrer ple ordinari | Andreu Dalmau

En el darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Cambrils, celebrat el passat 23 de febrer, l'equip de govern va rebutjar una moció del PP per a introduir un sistema d'avaluació de polítiques públiques al consistori. Com va exposar el portaveu de la formació, David Chatelain, aquesta eina de transparència permetria "analitzar el funcionament dels serveis per tal de valorar la seva eficiència i poder destinar els recursos de forma més acurada".

El popular va explicar que la proposta es basava en la Llei 27/2022 del 20 de desembre d'institucionalització de l'avaluació de les polítiques públiques en l'administració General de l'Estat. Una llei que té per objecte estructurar el sistema públic d'avaluació de polítiques públiques a l'Administració General de l'Estat per tal d'institucionalitzar l'avaluació com a eina d'aprenentatge col·lectiu i organitzatiu, de millora del servei públic, rendició de comptes i transparència, contribuint a l'eficàcia i eficiència de l’acció pública.

Chatelain va demanar la creació d'un departament específic per aprofitar les dades quantitatives i qualitatives de l'Ajuntament i que aquesta depengués de la regidoria de Mobilitat, Seguretat i Ajuts Europeus. També es proposava la implementació d'un portal telemàtic per facilitar l'intercanvi d'informació, impulsar un calendari d'avaluació per fixar objectius, l'elaboració d'un informe anual d'avaluació de seguiment i la formació del personal municipal en avaluació de polítiques públiques. "Estem convençuts que Cambrils necessita adquirir aquesta cultura de control de comptes", va manifestar el regidor.

Una eina que entrarà en funcionament aquest mandat

Tant el grup de Vox com el Nou Moviment Ciutadà van anunciar el seu vot favorable a la moció que creien "molt necessària". No va passar el mateix amb el govern, que va assegurar que ja s'està treballant en aquest sistema. La regidora d'Organització, Gemma Balanyà, va defensar la postura de l'equip afirmant que estaven d'acord en el fet que la planificació de rendiment de comptes "és molt important" i que de fet ja s'estaven fent passos per instaurar-la aquest mandat.

La regidora va dir que al ple del maig de l'any 2023 es va aprovar el Reglament regulador del teletreball que contempla l'avaluació de polítiques públiques, que en un termini de 18 mesos s'hauria de generar. "Nosaltres tenim el nostre reglament i continuarem en la línia del que tenim aprovat i que se'ns és vinculat", va exposar.

 

Comenta aquest article