Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis mantenen viva la flama de la reivindicació independentista

Les Àvies i Avis van celebrar, ahir al matí, la darrera concentració del mes de febrer i la primera després de la celebració del sisè aniversari del col·lectiu, que es va commemorar la setmana passada

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració de les Àvies i Avis. ahir, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis. ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis van celebrar, ahir al matí, la darrera concentració del mes de febrer i la primera després de la celebració del sisè aniversari del col·lectiu, que es va commemorar la setmana passada. Una vintena de persones van ser presents a la trobada d'ahir, ben equipades amb banderes estelades, i disposades a seguir endavant i no quedar-se a casa. En aquest sentit, la portaveu del col·lectiu va informar que el moviment Taca d'Oli, que engloba els col·lectius d'Àvies i Avis, ha fet un nou impuls per tal de revifar els col·lectius locals. En aquest sentit i després d'una estona de debat, es va acordar donar suport a les Àvies i Avis de Mont-roig del Camp que s'han quedat amb pocs efectius que mantinguin regularment la flama de la reivindicació. En aquest sentit, es va acordar que qui pogués, aniria a les concentracions de la població veïna cada quinze dies tot recordant que les concentracions a Mont-roig es fan els divendres a les 19 h a la plaça de Joan Miró.

La segona part de la concentració d'ahir es va encetar amb el cant de l'Estaca i van seguir els eslogans i les proclames habituals. A més, una de les components del col·lectiu va llegir un fragment del llibre La fam i l'orgull, de Muriel Casals, un llibre publicat l'any 2013 per la llavors presidenta d'Òmnium Cultural i en la que es fan unes reflexions dobre la situació política d'aquell moment. La concentració es va tancar amb el cant dels Segadors i amv crits d'independència.

Comenta aquest article