Societat

Castells

El Xiquets de Cambrils enceten la temporada i aquest divendres faran el primer assaig

El primer assaig general es farà al local del passig d'Albert a partir de les 22 h per tal d'afrontar una temporada en la que ja estan programades 13 diades castelleres

Per Alejandro Balaguer

Assaig al local dels Xiquets de Cambrils
Assaig al local dels Xiquets de Cambrils | Cedida

De cara al proper divendres 1 de març, els Xiquets de Cambrils han convocat el primer assaig general de la temporada que tindrà lloc a partir de les 22 hores. Després d’una aturada de quatre mesos, el local situat al passeig d'Albert tornarà a obrir les portes per poder preparar les estructures d’aquest nou curs. Fins al moment, la colla té programades un total de 13 diades castelleres, de les quals 6 es celebraran a Cambrils. La primera actuació està fixada pel diumenge 14 d’abril a les 12 hores davant el local de la colla i comptarà amb la presència dels Minyons de l’Arboç com a colla convidada.

Per altra banda, els més petits de la colla ja es van poder retrobar el passat divendres 23 de febrer al primer assaig de canalla de l’any. Aquests assajos es convocaran cada divendres a les 20 hores amb la finalitat d’alçar petites estructures i poms de dalt per la canalla. A més a més, a partir de les 21 hores, es realitzaran assajos de tecnificació per qualsevol persona que estigui interessada a aprendre o perfeccionar les seves habilitats castelleres.

La temporada anterior es va tancar amb uns registres allunyats dels aconseguits abans de pandèmia. Tot i això, la colla va poder fer un pas endavant consolidant els castells bàsics de sis i recuperant el 2 de 6. També cal destacar que l’entitat va organitzar diversos actes per commemorar el 30è aniversari de la fundació. Entre aquests cal destacar l’organització d’una festa al parc del Pinaret, la projecció d’un documental o l’obertura d’una exposició fotogràfica al seu local.

Gerard Pinyol: “Volem continuar arrelant els castells a Cambrils”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va explicar que la tècnica ja fa dies que treballa en l’inici de la temporada amb l’objectiu de consolidar tota la feina feta l’any passat i de poder seguir treballant pel futur. Pel que fa a les sensacions d’aquest retorn, va comentar que tornen amb ganes de continuar sumant i amb les piles ben carregades per iniciar els assajos. Finalment, va voler remarcar la importància de poder continuar arrelant els castells a Cambrils.

Comenta aquest article