Informació general

El tricampió mundial Ivan Cervantes és aclamat pels cambrilencs

Per Berta Ruiz

Ivan Cervantes en la seva arribada a la plaça de l'Ajuntament, on l'esperava una gernació

Ahir, entorn a les vuit de la tarda, es van iniciar els actes de celebració del tercer campionat mundial d'enduro 3 aconseguit pel cambrilenc Ivan Cervantes aquest passat cap de setmana en la darrera prova disputada a França. Entorn a aquesta hora es va començar a aplegar un multitudinari públic a la plaça de l'Ajuntament, i força aficionats a les motos que van concentrar-se per rebre el campió.

El cambrilenc va arribar a la plaça muntat en una moto chopper de tres rodes i rodejat d'una enorme multitud de persones que el volien felicitar i tocar. Finalment, quan va poder baixar del vehicle, va dirigir-se cap a l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, que va felicitar i abraçar efusivament el campió cambrilenc. Tot seguit, l'Ivan va dirigir-se al mig de la plaça per encendre una traca que el grup de diables "Els Cagarrieres" de Cambrils havien preparat per a l'ocasió. Després de l'encesa, Ivan Cervantes i tota la comitiva de motards van sortir de la plaça i van iniciar un recorregut pels principals carrers de Cambrils: una gran filera de motos de tots els models van enfilar l'avinguda d'Adelaida fent sonar les seves botzines fins al carrer de l'Hospital, carrer de la Mare de Déu del Camí fins enllaçar amb l'avinguda del Baix Camp per baixar de nou per tot el passeig de La Salle i dirigir-se cap al Port fins arribar al Club Nàutic i enfilar de nou el camí de tornada per la rambla de Jaume I, l'avinguda dels Països Catalans i arribar a la plaça de l'Ajuntament.

Tricampió mundial d'enduro

Un cop arribat de nou a la plaça, el campió cambrilenc va fer tota una demostració de les seves habilitats dalt d'una moto, enfilant-se d'un salt fins a l'escenari instal·lat davant de la Casa de la Vila. Allí va ser rebut per una nombrosa representació del consistori cambrilenc i per l'alcalde de Cambrils, que va dirigir-li unes paraules de felicitació davant del nombrós públic que aplaudia al tricampió.

Robert Benaiges va cridar: "Ni una, ni dues, sinó tres vegades campió del món. Es diu Ivan Cervantes i és de Cambrils. L'any passat, quan vam celebrar el segon campionat mundial des del balcó de l'Ajuntament, ja ens ho va prometre! És un orgull per a la ciutat tenir una persona com tu entre nosaltres. És un orgull, perquè això que has aconseguit no ha estat fruit de la casualitat, sinó fruit del treball, de l’esforç i de molta dedicació. Si arribar la primera vegada és complicat, aconseguir-ho dues és més difícil i aconseguir-ho tres encara ho és més. Però estem segurs que aquí ens trobarem moltes més vegades per celebrar el quatre, el cinc i els que convingui!".

Després de les paraules de l'alcalde, Ivan Cervantes també va dirigir-se emocionat a tota l'afició aplegada en la festa. El cambrilenc, molt emocionat amb tota la rebuda, va oferir unes paraules d'agraïment al públic, destacant tot l'esforç i sacrifici que ha hagut de fer per poder arribar fins aquí. Tot seguit, el pilot va voler donar una sorpresa als aficionats donant pas a un vídeo sobre la seva trajectòria esportiva, des dels seus inicis fins als darrers campionats aconseguits. Després d'aquest vídeo, també es van projectar d'altres audiovisuals sobre la vida i carrera del cambrilenc, unes imatges inesperades que van emocionar molt Ivan Cervantes.

Després, Robert Benaiges va fer-li entrega d'una placa commemorativa de la victòria aconseguida en aquest tercer campionat del món, i acte seguit, el cambrilenc va destapar el tradicional cava per celebrar el seu triomf, tot remullant el públic de les primeres files davant de l'escenari.

"M'he quedat al·lucinat"

Quan va baixar de l'escenari, el pilot cambrilenc va atendre els nombrosos mitjans de comunicació aplegats. En les seves paraules, va mostrar-se de nou molt emocionat i agraït, "és una emoció increïble, m'he quedat al·lucinat de tota la gent que em dóna suport. Tinc moltes ganes de treballar i que torni el quart títol mundial". De fet, uns dies després d'haver-se fet amb el títol mundial, el campió cambrilenc encara afirmava no haver paït el seu triomf, perquè tal i com explicava "tot ha sigut molt intens i molt ràpid". De cara a la propera temporada, Cervantes afirma que possiblement continuarà en la mateixa categoria –enduro 3–, tot i que en dues setmanes haurà de passar per una operació de genoll que el mantindrà uns tres mesos apartat dels entrenaments. Tot i això, Cervantes explicava il·lusionat que amb treball intentarà aconseguir el quart títol mundial.

Finalment, per tancar la festa, el cambrilenc va signar pòsters i diferents obsequis als més petits que feien fila per conèixer el campió cambrilenc.

Comenta aquest article