Informació general

Participació Ciutadana

La neteja, el manteniment de la via pública, la mobilitat i l'aparcament, els temes que més preocupen als cambrilencs

La sisena onada de consultes de l'Altaveu Ciutadà recull opinions sobre equipaments, actuacions urbanes o la seguretat ciutadana

Per Redacció

El carrer de Castell d'Almansa s'ha asfaltat en el marc de la campanya "Cambrils reviu"
El carrer de Castell d'Almansa s'ha asfaltat en el marc de la campanya "Cambrils reviu" | Ajuntament de Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils ha fet públics els resultats de la sisena onada de consultes de l'Altaveu Ciutadà, l'eina d'anàlisi i escolta activa que permet al consistori disposar d'un baròmetre d'opinió dels cambrilencs sobre temes relacionats amb el municipi. Els usuaris han apuntat que la neteja, el manteniment de la via pública i la mobilitat i aparcament són alguns dels temes que més els preocupen.

En aquesta sisena enquesta, les persones inscrites al panell han contestat un qüestionari sobre els serveis, equipaments i gestió municipal. La seguretat ciutadana és un dels aspectes més ben valorats pels panelistes. També els equipaments, les instal·lacions educatives i les activitats culturals i festives es consideren aprovades, enfront dels equipaments esportius, que les persones enquestades creuen que han empitjorat.

Les actuacions urbanes de la Rambla Jaume I, la zona de l'antiga estació del tren i l'avinguda de l'Esport són les actuacions més ben valorades, en detriment de l'augment de la càrrega impositiva i la falta de manteniment urbà.

En relació amb els espais i oportunitats perquè la ciutadania pugui participar i opinar sobre a gestió municipal, un 70% de les persones enquestades considera que hi ha pocs canals, i opinen que el que motivaria a una major participació seria augmentar l'escolta activa, ampliar i diversificar canals de comunicació.

Les prioritats de l'equip de govern per aquest mandat

Un cop valorats els resultats, l'equip de govern es reafirma en la necessitat d’apostar pel manteniment i la millora de l’espai públic, una de les grans prioritats que ja s'està executant en el marc de la campanya "Cambris reviu", que ha reparat una seixantena de carrers i voreres.

El govern recorda que en aquests mesos també han renovat els jocs infantils del parc del Pinaret i la plaça de la Concòrdia. Pel que fa a la neteja dels carrers, s’han iniciat els tràmits per adquirir una nova màquina hidronetejadora que permetrà augmentar la freqüència.

També en relació a la millora dels equipaments esportius s'està treballant en la instal·lació de plaques solars al pavelló municipal, i reparacions de tot el sostre, així com la propera construcció d'un nou pavelló esportiu a la zona de l’Institut Mar de la Frau.

D’altra banda, per solucionar el tema de l’aparcament s’està acabant la negociació amb dos particulars que cedirien parcel·les per oferir aparcaments dissuasius propers al nucli urbà. El consistori espera que per aquesta campanya d’estiu s’ofereixin més de 1.000 places noves d’aparcament.

Comenta aquest article