Informació general

Nàutica

Se suspèn l'edició d'enguany de la Fira Marítima

Ajuntament i Club Nàutic volen repensar el model i trobar una nova fórmula per promocionar el sector entre professionals i aficionats al món de la nàutica

Per Redacció

L'Ajuntament i el Club Nàutic Cambrils repensaran el model de la Fira Marítima de la Costa Daurada
L'Ajuntament i el Club Nàutic Cambrils repensaran el model de la Fira Marítima de la Costa Daurada

L'Ajuntament i el Club Nàutic Cambrils van anunciar, ahir en una nota de premsa, que la Fira Marítima prevista per enguany no es durà a terme. El consistori i el club repensaran el model del certamen per trobar una nova fórmula que promocioni el sector entre professionals i aficionats al món de la nàutica. Aquesta decisió es pren per trobar una nova fórmula per promocionar el sector entre professionals i aficionats i, al mateix temps, obrir el port i les instal·lacions del Club a totes les persones que vulguin conèixer el món de la nàutica. Tot i que la fira no es celebrarà, tampoc es descarta poder organitzar un esdeveniment relacionat amb la nàutica.

Després de 14 edicions, l'objectiu és adaptar aquest esdeveniment a la tendència actual i seguir l'evolució que estan tenint aquestes fires i que ja s'està veient en cites molt importants pel sector, com el Saló Nàutic Boot de Düsseldorf.

Cal recordar que la primera edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada es va fer el 2008 amb un conveni amb l’Ajuntament de Salou per unir esforços en una sola fira conjunta, agafant el relleu dels esdeveniments nàutics que anteriorment organitzaven els dos consistoris per separat. Fins al 2011, la fira es va portar a terme de manera alterna a un dels dos municipis i a partir del 2012 es va quedar a Cambrils, organitzada per l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN) amb la col·laboració del Club Nàutic Cambrils.

La Fira Marítima de la Costa Daurada va prendre un nou rumb el 2014 quan l’Ajuntament va delegar l’organització en el Club Nàutic Cambrils, que la va organitzar fins l'any passat, amb un parèntesi per la pandèmia. La va convertir en una plataforma de negoci per als professionals del sector nàutic i un pol d’atracció turística per Cambrils, amb un vessant més didàctic per donar a conèixer la nàutica.

La darrera edició de la fira, la catorzena, va tenir lloc del 5 al 7 de maig de l'any passat. Es va apostar per una especialització d'aquesta mostra tot i comptar amb menys expositors respecte a la del 2022. N'hi va haver una quarantena distribuïts en l'espai de 18.000 metres quadrats i es va marcar la fita de superar els 20.000 visitants, però no es va assolir. També en els darrers anys els responsables havien apuntat que volien convertir Cambrils en la capital el sector de la nàutica.

Comenta aquest article