Societat

Entitats

L'AAA La Salle visita Benicarló dins els actes de commemoració del 70è aniversari

La visita va servir per establir contacte amb els Exalumnes La Salle de Benicarló, que van fer d'amfitrions de la jornada i van elaborar un dinar de germanor

Per Lluís Rovira i Barenys

Foto de família dels participants a la visita a Benicarló
Foto de família dels participants a la visita a Benicarló | Redacció

Els actes commemoratius dels 70 anys de l'AAA la Salle segueixen endavant. Aquest passat dissabte 24 de febrer unes quaranta persones van participar a la sortida que es va fer a Benicarló, al Baix Maestrat, on van ser rebuts pels Exalumnes La Salle d'aquesta localitat que van fer d'amfitrions de la jornada. La primera activitat del matí, ja a Benicarló, va ser la rebuda a la delegació cambrilenca a l'edifici annex al col·legi, seu de l'entitat. El president dels Exalumnes la Salle de Benicarló, Ramon Giner, va explicar l'extensa activitat que porten a terme al llarg de l'any a través de les diferents seccions que engloben dins l'entitat. A continuació va ser el president de l'AAA la Salle de Cambrils, Alfred Sarrà, qui va fer una pinzellada de les activitats que l'entitat cambrilenca realitza al llarg de l'any i tot seguit es va llegir una carta de l'alcalde cambrilenc, Alfredo Clúa, i es va fer el lliurament d'obsequis, cedits per l'Ajuntament de Cambrils. A continuació es va fer una visita a diferents dependències de l'edifici dels Exalumnes on hi ha un museu i diferents sales per fer activitats.

Tot seguit es va fer una passejada pel centre de Benicarló on es va poder contemplar la majestuositat de l'església de Sant Bartomeu i, tot seguit es va fer una visita al Museu de la Ciutat de Benicarló (MUCBE) on destaca l'exposició sobre el material trobat al poblat íber del Puig de la Nau i la interpretació de la vida que s'hi portava a terme, entre el 700 i el 400 abans de Crist. A continuació es va fer el dinar de germanor, elaborat i servit pels Exalumnes La Salle de Benicarló a les mateixes instal·lacions del col·legi. Un dinar força complert i que es va cloure amb el sorteig de dues caixes de carxofes, el producte estrella de Benicarló i que compte amb D.O. pròpia.

A la tarda encara hi va haver temps de fer una passejada vora el port i de fer una visita al Museu dels Mariners, instal·lat a l'antic far de la ciutat. Després, la delegació cambrilenca ja va emprendre el camí de tornada amb el caompromís dels Exalumnes la Salle de Benicarló que tornaran la visita enguany, en una data encara per determinar. La trobada entre l'AAA la Salle de Cambrils i els Exalumnes la Salle Benicarló va significar un acostament entre l'entitat d'exalumnes la Salle que es troba més al sud de Catalunya amb l'entitat lasaliana més al nord del País Valencià.

Ramon Giner, president dels Exalumnes la Salle Benicarló, i Alfred Sarrà, president de l'AAA la Salle de Cambrils, a la seu dels Exalumnes la Salle de Benicarló (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Paelles de fideus amb gambons elaborades pels Exalumnes la Salle Benicarló a les dependències del col·legi (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article