Esports

Cursa

Oriol Ramírez i Andrea Bernal guanyen la 15a edició de la Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils, enguany sota una lleugera pluja (Conté galeria fotogràfica)

Jaume Leiva i Paula Hritiuc van ser els més ràpids en la distància de 10 quilòmetres, mentre que en la prova dels patins en línia, els guanyadors van ser Víctor Blanch i Laura Esbrí

Per Berta Ruiz

Un moment de la sortida de la cursa, ahir al matí, des de la plaça de l'Ajuntament
Un moment de la sortida de la cursa, ahir al matí, des de la plaça de l'Ajuntament | Berta Ruiz

Més de 1.600 persones, entre corredors i patinadors, van participar ahir diumenge al matí a la 15a edició de la Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils, organitzada per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament i sota la direcció tècnica de Running Solutions. El tret de sortida –a les 10 hores del matí– i, bona part de la cursa, es va fer sota un lleuger plugim que va acompanyar a tots els participants, acompanyants i públic. Els primers en sortir van ser els patinadores que, amb l'asfalt mullat per la pluja, van haver d'extremar les precaucions per no caure al llarg del recorregut. Un parell de minuts després va tenir lloc la sortida de tots els atletes participants, tant els que ho feien en la prova dels 10 quilòmetres com els participants en la Mitja Marató de 21 quilòmetres. Enguany, una de les novetats més importants del quinzè aniversari va ser el canvi de recorregut, passant per la rambla de Jaume I. El primer tram del circuit va seguir el mateix recorregut habitual passant per la façana marítima fins a l'alçada de Vilafortuny i, un cop arribaven al Club Nàutic passaven per la rambla de Jaume I, d'anada i tornada fins tornar a sortir davant del Port. Malgrat la lleugera pluja, molta gent no es va voler perdre el pas dels corredors per diferents punts del circuit. Els timbalers de la Farnaca van animar els corredors al seu pas de la rambla i també hi va haver ambientació musical en d'altres punts del recorregut.

Els guanyadors de la prova

Els guanyadors de la mitja marató de 21 quilòmetres van ser Oriol Ramírez (01:09:14) del Club Atletismo Albacete i Andrea Bernal (01:20:39) del Cornellà Atlètic. Els vencedors en la distància de 10 quilòmetres van ser Jaume Leiva (00:32:26) del Club Esportiu IRunWithLeiva i Paula Hritiuc (00:40:10) del F.C. Barcelona. Pel que fa als patinadors, que també van realitzar un recorregut de 10 quilòmetres, els més ràpids van ser Víctor Blanch (00:22:22) i Laura Esbrí (00:22:58) del Inercia Club Patí Barcelona Pro Team. Una altra de les novetats d'enguany, amb motiu del quinzè aniversari, va ser el primer repartiment de premis en metàl·lic per un valor total de 1.200 euros.

D'altra banda, els més petits també van poder viure la experiència de travessar l’arc de meta de la Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils 2024 que, com en les darreres edicions, es va tornar a situar a la plaça de l’Ajuntament. Uns 60 infants, alguns molt petits acompanyats dels seus pares i les seves mares, van completar un recorregut d’uns 200 metres.

L’Apunt

Esdeveniment esportiu sostenible
Un any més, l’organització va apostar per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. Per aquest motiu, enguany la prova va tornar a comptar amb samarretes fabricades amb material reciclat, medalles de fusta reciclada i gots de paper. A més, el Grup Oliva Motor, el title sponsor de la prova, va aportar vehicles 100% elèctrics (0 emissions de CO2, 0 sorolls i 0 olors) per donar suport als corredors i les corredores.

Comenta aquest article

Galeries relacionades