Informació general

Joventut

Més de 25.000 persones van fer ús dels espais de Joventut de l'Ateneu Juvenil durant 2023

El sistema de reserves que es va implantar l’any passat permet extreure dades objectives sobre les preferències, perfils i activitats realitzades

Per Redacció

Imatge de les instal·lacions de l'Ateneu Juvenil
Imatge de les instal·lacions de l'Ateneu Juvenil | Cedida

Un total de 25.208 persones van fer ús de les instal·lacions del Departament de Joventut de l’Ateneu Juvenil durant 2023 (plantes subterrània, baixa i primera), segons dades extretes del nou sistema de reserves que es va implantar l’any passat.D’aquest informe sobre l’Ateneu també es desprèn que s’hi van portar a terme 54 activitats formatives i lúdiques, hi van tenir lloc 17 esdeveniments, i s’hi van realitzar 14 visites guiades amb un total de 328 alumnes de diferents centres educatius de secundària, es van formalitzar 733 inscripcions a activitats i es van gestionar 827 reserves d’espais.

En relació a les 54 activitats formatives i lúdiques que fan tenir lloc a l’Ateneu, cal posar en valor que 10 van estar programades íntegrament per entitats juvenils de Cambrils  i 3 més es van desenvolupar de forma coorganitzada. Tenint en compte els dies d’obertura de l’Ateneu, cal destacar que fan ús de les instal·lacions de Joventut una mitjana de 97 joves diaris, que fluctua segons els dies de la setmana. La major afluència és de dilluns a dijous a la tarda durant el curs escolar i de dilluns a divendres al matí els mesos de juliol i agost.

Els bucs d'assaig, l'espai més sol·licitat

Pel que fa a les reserves, l’espai més sol·licitat han estat els bucs d’assaig amb 370 reserves, mentre que s’han realitzat 198 reserves de la sala de ball, 129 de la sala polivalent, 68 de l’aula de treball i 62 de la sala de concerts. Les reserves no indiquen el nivell d’ocupació, ja que una mateixa reserva es pot allargar en el temps, però sí que determinen el nombre de persones que n’han fet ús.

Servei d'Informació Juvenil

D’altra banda, 1.100 joves van utilitzar l’espai de trobada i 9.369 nois i noies van tenir de referència el Servei d’Informació Juvenil com a espai de trobada en grup, per fer treballs i/o estudiar. L’espai del Servei d’Informació Juvenil (SIJ ) es disposa de taules rodones, pissarres, i espais més tancats en els quals les persones joves poden estudiar, fer treballs en grups, relacionar-se i és dels espais que compte l’Ateneu més ocupat de l’equipament (78,8% del nivell màxim de la seva capacitat). Darrera d’aquests hi van els bucs i la sala de ball cada cop més sol·licitats per les persones joves.

La regidora de Joventut, Laura Mellau, ha afirmat que tots aquests indicadors permetran seguir millorant les polítiques de joventut, a partir d’un coneixement més objectiu de les preferències entre les joves i els joves de Cambrils vers l’espai, els perfils, les entitats cambrilenques que en fan ús, les gestions que s’hi ha dut a terme, el nivell d’ocupació aproximat que hi ha de les instal·lacions actualment, el nombre d’activitats i els esdeveniments que s’hi ha desenvolupat.

Comenta aquest article