Societat

Llengua

L'institut Cambrils competeix a la semifinal territorial del concurs lingüístic Pica Lletres

Els dos alumnes de tercer d'ESO que van representar el centre cambrilenc van ser Òscar Jiménez i Yune Galindo

Per Redacció

Els dos alumnes de tercer d'ESO que van representar el centre cambrilenc van ser Yune Galindo i Òscar Jiménez
Els dos alumnes de tercer d'ESO que van representar el centre cambrilenc van ser Yune Galindo i Òscar Jiménez | Cedida

Els alumnes de 3r d’ESO de l’institut Cambrils es van classificar per a la semifinal territorial del concurs televisiu Pica Lletres. El Picalletres és un concurs lingüístic que promou d’una manera diferent i divertida el domini de la Llengua Catalana. Aquest programa consta de diferents fases i, enguany, la primera ronda es va jugar de manera telemàtica durant la tardor. D’aquesta manera, a través de l’aplicació del Pica Lletres, l’institut Cambrils va aconseguir classificar-se entre els 12 millors centres del Camp de Tarragona.

Aquesta semifinal es va jugar, ahir al Celler de Vila-seca, on els representants cambrilencs es van enfrontar a tres centres més del territori tarragoní. Els representants de l’institut Cambrils van ser l’Òscar Jiménez i la Yune Galindo que s’ho van passar d’allò més bé corregint barbarismes i lletrejant paraules complicades. El programa –gravat ahir– es podrà veure a través de la Xarxa de televisions locals a partir del mes d’abril. La resta de companys de 3r d’ESO no es van voler perdre l’oportunitat d’assistir en directe a la gravació del programa i van voler donar tot el seu suport a l’Òscar i a la Yune.

Concurs lingüístic adreçat a alumnes de 3r d'ESO

Els principals objectius del concurs són entretenir, fomentar i promoure la lectura i l’ús de la llengua catalana, tenint en compte tant el vessant escrit com l’oral. Saber lletrejar un mot correctament significa descobrir-ne cada part, llegir i escriure’l bé, conèixer l’alfabet i la pronúncia de la nostra llengua. Pica Lletres és un concurs de Produccions Audiovisuals Antàrtida per a diferents televisions i ràdios amb la col·laboració de la Xarxa de Comunicació Local de Catalunya i el suport de l’Institut d’Estudis Catalans.

La versió televisiva del Pica Lletres és un concurs destinat als alumnes de 3r d’ESO. Poden participar tots els centres de Catalunya, que són dividits per zones geogràfiques. Té tres fases de participació:

  • 1a fase – En aquesta fase, tots els centres inscrits juguen al Pica Lletres a través d’una aplicació per a tablet i mòbil. L’objectiu és aconseguir la màxima puntuació per poder classificar-se per la fase presencial de la seva zona geogràfica!

  • 2a fase – En aquesta segona fase, es classifiquen 12 centres educatius per zona i passen a jugar presencialment en un espai emblemàtic de la seva zona. Els companys i companyes de classe poden venir de públic. En el concurs presencial, cada centre participa amb un equip de 2 concursants. El centre que assoleix la màxima puntuació de la seva zona passa a la Gran Final Nacional!

  • 3a fase – A la Gran Final Nacional participen els centres guanyadors de les eliminatòries territorials presencials de les diferents zones.

A dalt, un moment de la gravació de la final territorial que es va fer, ahir, al Celler de Vila-seca i, a sota, foto de grup de tots els alumnes de tercer que es van desplaçar per animar als seus companys (fotos: Cedides)

 

L’Apunt

Rànquing territorial de la Zona Mestral
El rànquing terrotorial de la Zona Mestral (demarcació tarragonina) va ser el següent:

1. Col·legi Maria Rosa Molas (Reus)
2. Lycée Français International (Reus)
3. Institut Salvador Vilaseca (Reus)
4. Col·legi El Carme (Tarragona)
5. Institut Cambrils (Cambrils)
6. Institut Gaudí (Reus)
7. Escola Maria Cortina (Reus)
8. Institut Tarragona (Tarragona)
9. Institut Joan Guinjoan i Gispert (Riudoms)
10. Institut Baix Camp (Reus)
11. Institut Priorat (Falset)
12. Institut Martí L'Humà (Montblanc)

Comenta aquest article