Societat

Gastronomia

El vermut musical serveix més de 1.150 racions de fideus amb galeres (Conté galeria fotogràfica)

Les Escales Reials del port acullen un dels actes més multitudinaris emmarcat en la 19a edició de les Jornades de la Galera

Per Cristina Sierra

Els membres de la Confraria de Pescadors servint les racions de fideus amb galeres
Els membres de la Confraria de Pescadors servint les racions de fideus amb galeres | Cristina Sierra

Centenars de persones van gaudir, ahir al matí a les Escales Reials, d’un dels actes més populars de les Jornades de la Galera: la degustació de fideus rossos amb galeres. Com ja és tradició, els membres de la Confraria de Pescadors van seguir la recepta d’abordo per elaborar aquest plat del qual se’n van servir més de 1.150 racions i es van utilitzar més de 90 quilos de galeres, 250 litres de fumet i 70 quilos de fideus. El preu del tiquet era de 5 euros i incloïa una beguda.

El temps primaveral va acompanyar aquest acte que, per segon any consecutiu, es va celebrar en el format de vermut musical dirigit al públic boomer. El grup El Último Vinilo va interpretar grans èxits de pop rock dels anys 80 i 90 que van animar a molts dels que estaven menjant els fideus, així com d’altres que aprofitaven per fer un vermut, a ballar i cantar. 

També durant tot el matí hi va haver demostració de vela llatina a càrrec de l’Arjau i les passejades amb llagut organitzades per Vent d’Estrop Vogadors. 

Darrera setmana de les Jornades de la Galera

Aquesta serà la darrera setmana de la 19a edició de les Jornades de la Galera, la primera activitat del calendari gastronòmic. El proper dissabte 24 de febrer al matí tindrà lloc una de les novetats d’aquesta edició: la Ruta engalerada sobre rodes amb Rollers Cambrils. Aquesta activitat, oberta a tots els públics i per a tots els nivells de patinatge, començarà a les 10 hores a les Escales Reials i finalitzarà amb una exhibició de salts.

A continuació, al Passeig Marítim, es farà el Bingo Musical benèfic a favor de l’associació d’educació mediambiental Plastic Free Wave. El bingo tindrà temàtica marinera i els premis seran un lot de productes de Cellers Torelló Viticultors per qui canti línia i un àpat per a dues persones en un restaurant cambrilenc per qui canti bingo.

D’altra banda, fins diumenge 25 de febrer es podran degustar els menús i plats amb la galera com a protagonista que han preparat 19 restaurants: Acuamar, Barabar, Bec d’Or, Brisas de Mar, Casa Port, Casa Macarrilla 1966, Del Mar, El Capi, El Portal, Germans Miquel’s, Hiu, Les Fonts, L’Original, experiències gastronòmiques; Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Rincón de Diego i Xiringuito del Mar.

El calendari gastronòmic continuarà amb l’Encarxofa’t a Cambrils, del 8 al 24 de març.