Informació general

La Policia Local engegarà a partir de dijous una campanya per impulsar els sistemes de retenció infantils

Per Redacció

La Policia Local de Cambrils posarà en marxa el proper dijous 20 de setembre, per tal de promoure l'ús dels sistemes de retenció infantil (SRI) per transportar amb seguretat els menors d'entre 0 i 12 anys lligats amb cadiretes o amb coixins homologats. La utilització d'aquests sistemes poden arribar a disminuir molt el nombre de lesions greus en accidents de trànsit, concretament poden arribar a evitar tres de cada quatre lesions.

Des d'inicis del nou curs, tots els centres escolars del municipi compten amb la presència d'un agent de la Policia Local que regula el trànsit en les escoles i l'entrada dels menors. Durant aquestes vigilàncies els agents han detectat que una gran majoria de pares no portaven els nens lligats a les cadiretes de manera reglamentària i que en molts casos ni tan sols anaven asseguts respectant les mesures de seguretat imposades pel Servei Català de Trànsit. Davant d'aquest fet, l'Àrea de Protecció Ciutadana i Mobilitat ha decidit engegar una campanya de sensibilització i informació a pares i mares.

Per aquest motiu a partir del proper dijous la Policia Local repartirà tríptics a tots els centres escolars. Aquests tríptics contindran informació detallada i senzilla sobre com utilitzar els SRI, l'edat adequada per a cada un dels sistemes empleats i la manera en què han de col·locar-se. A banda també inclou recomanacions i detalls a tenir en compte a l'hora d'adquirir un aparell d'aquestes característiques. Segons dades de la Direcció General de Trànsit, només el 30% dels nens viatja correctament protegit i és habitual que a mida que augmenta l'edat del menor, disminueix l'ús de sistemes de retenció. La intenció d'aquesta campanya és conscienciar pares i mares de la importància de dur els menors adequadament protegits.

La utilització d'aquests tipus de sistemes de retenció és obligatori i que no fer-ho porta com a conseqüència multes de 150 euros i la retirada de 3 punts del carnet de conduir. A Cambrils, els agents de seguretat local podran sancionar per aquest motiu a partir del mes d'octubre.

Comenta aquest article