Societat

Educació

L'escola Guillem Fortuny celebra la II Fira de Ciència al Carrer

Els alumnes de cicle superior van preparar experiments per ensenyar als més petits

Per Redacció

Els alumnes de cicle superior van fer de petits científics pels seus companys de l'escola
Els alumnes de cicle superior van fer de petits científics pels seus companys de l'escola | Cedida

L’escola Guillem Fortuny va organitzar, ahir al matí, la II Fira de Ciència al Carrer (Science Market Day), una jornada de divulgació científica per promoure vocacions científiques entre l’alumnat. La pluja va provocar que l'esdeveniment, previst per celebrar-se a l'exterior, es traslladés al gimnàs i sales annexes per fer els experiments.

Aquesta segona edició de la fira s’emmarcava en dos projectes d’Innovació que desenvolupen a l’escola: el projecte d’innovació STEAM.cat i el projecte Europeu Erasmus+, de manera que les activitats que es van triar i preparar es van desenvolupar amb metodologies d’aprenentatge transversals, i es va treballat la competència comunicativa de l’alumnat en les diferents llengües catalana, castellana i anglesa, tenint molt present la equitat i la inclusió de tot l’alumnat. 

Els alumnes de cicle superior, de cinquè i sisè de primària, van fer de petits científics ensenyant i explicant a la resta d’alumnes i a les famílies diferents experiències. Amb productes i materials casolans van aconseguir captar, en tot moment, l’atenció dels assistents i deixar-los bocabadats amb les propostes que havien preparat. Van ser els veritables protagonistes de l’aprenentatge, d’un aprenentatge amb sentit ja que quan els alumnes són capaços d’ensenyar als altres, s’aconsegueix que la retenció dels aprenentatges sigui total. 

També es va comptar amb la col·laboració de científiques de la URV del programa repte experimenta i amb famílies d’alumnes de cicle superior que van preparar experiments per als assistents.

L’alcalde, Alfredo Clúa, i el regidor d’Educació, Jordi Barberà, van visitar la fira quedant sorpresos per la mobilització i la magnífica organització tant de mestres, com pares i alumnes.

Els alumnes de cicle superior van ensenyar als més petits diferents experiències científiques

 

Comenta aquest article