Informació general

Seguretat

La Policia Local de Cambrils es modernitzarà amb un nou 'software'

El nou model, que actualment es troba en fase de licitació, integrarà en una aplicació al núvol totes les funcions de la Policia estalviant temps i fent més pràctics molts processos

Per Andreu Dalmau

Agents de la Policia Local el dia de la Diada de Sant Miquel
Agents de la Policia Local el dia de la Diada de Sant Miquel | Andreu Dalmau

La Policia Local de Cambrils comptarà amb un renovat sistema informàtic de gestió integral de la comissaria en els pròxims mesos. Segons especifica l'Ajuntament, el sistema actual és “plenament funcional, però no permet millorar la digitalització del cos policial”. El nou model integrarà en una aplicació al núvol totes les funcions de la Policia i permetrà que els agents puguin tenir accés a la informació operativa des de fora de les instal·lacions municipals o que es pugui cercar-la d'una manera més àgil i efectiva.

Enrique Arce, regidor de Seguretat Ciutadana, creu que aquest nou software serà “un abans i un després” dins de la Policia Local de Cambrils, que feia temps que sol·licitava aquesta millora tecnològica. Segons explica el regidor, per millorar el funcionament actual s'havia de contractar més personal o invertir en tecnologia. Ell entén que s'ha d'apostar per la segona opció.

“Ara hem de tenir quatre agents treballant durant dos dies per elaborar un informe que, amb aquesta aplicació, podràs tenir llest en dues hores”, apunta, “s'estalviarà temps i, per tant, diners”. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, que va entrar al càrrec el passat mes de juliol, aquesta demanda de la Policia s'havia anat posposant per motius pressupostaris.

Simplificació d'operativa i gestió del personal

La licitació d'aquest contracte va ser anunciada el passat 16 de gener i, actualment, les dues ofertes presentades es troben en fase d'avaluació. El valor estimat del contracte és de 118.078,80 euros i també inclouria el suport i manteniment tècnic del sistema i l'allotjament de la informació al núvol durant els quatre anys que duraria el contracte. Amb aquesta digitalització, la Policia simplificaria la seva operativa informàtica, ja que, actualment, han de fer servir una aplicació diferent pràcticament per a cada funció.

D'altra banda, aquesta aplicació també haurà de facilitar una gestió integral del personal de la Policia Local. El sistema permetrà generar o modificar el quadrant de torns de servei o les distribucions operatives (administració, escortes, educació viària, etc.), permetrà demanar els canvis de torn, permisos i informar d'incidències de personal, o gestionar les citacions judicials de cada agent. S'entregaran llicències d'ús per a un màxim de 120 usuaris entre agents i personal administratiu i, els agents que estiguin inactius (baixes, jubilacions, excedències...), no comptaran dins de les llicències, però hauran de figurar igualment en el programari.

L'empresa contractada també s'haurà de fer càrrec de la càrrega inicial de les dades necessàries a la nova plataforma, tot i que també s'aprofitarà per fer “neteja”.

L’Apunt

Sistema integrat amb Policies del Camp
La segona fase d'aquest procés de digitalització de la Policia Local arribarà durant el mes de març quan es presentarà una plataforma que integrarà els sistemes de les policies locals de les poblacions més importants del Camp de Tarragona. “D'aquesta manera, per exemple, si es notifica el robatori d'un vehicle a Salou, les càmeres de Cambrils detectaran la matrícula automàticament un cop ho hagi notificat la policia local d'aquest municipi”, explica Arce.

Comenta aquest article