Informació general

Successos

Un miler de plantes de marihuana col·lapsen la comissaria dels Mossos a Cambrils

Els sindicats policials reclamen solucions «immediates i definitives» per pal·liar aquest problema endèmic que posa «en perill» la salut dels agents

Per ACN

Marihuana emmagatzemada a les dependències dels Mossos a Cambrils
Marihuana emmagatzemada a les dependències dels Mossos a Cambrils | Cedida (SAP-FEPOL)

El sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el dels Mossos d'Esquadra (SME-FEPOL) han torant a denunciar la manca d'espai per emmagatzemar marihuana a la comissaria de Cambrils, on s'acumulen un miler de plantes. Els sindicats lamenten que el contenidor instal·lat a Valls s'omple ràpidament pel fet que rep les plantes decomissades de tot el Camp de Tarragona.

La portaveu de SAP-FEPOL, Imma Viudes, ha afirmat que la situació “s'ha tornat una mica insostenible”, ja que des de fa anys pateixen l'acumulació de plantes de marihuana a les comissaries. La manca d'espai o d'unes instal·lacions adequades per emmagatzemar aquestes substàncies estupefaents, sosté, generen problemes d'insalubritat i posen “en perill” la salut, les condicions ambientals i laborals del centre de treball dels agents que “han de suportar les males olors i el malestar general provocat per aquestes plantes”.

Segons dades dels sindicats, a la comissaria de Cambrils s'han acumulat 4.646 plantes, el que representa 11 quilograms de cabdells de marihuana, en les últimes dues setmanes. El trasllat d'aquestes cap al contenidor de Valls s'ha iniciat aquest dijous, ara mateix, en queden un miler “eixugant-se”, segons han indicat des de l'organització sindical. “El contenidor instal·lat a la comissaria de Valls s'omple en dos dies”, ha denuncia Viudes, “això provoca que les plantes s'hagin d'emmagatzemar a les dependències policials fins que aquest no torna a estar disponible”.

Magatzem central de drogues a Barcelona

Davant d'aquesta problemàtica, des de SAP i SME exigeixen “solucions immediates i definitives” per tal que es posi “remei a una situació que es repeteix amb massa freqüència”. Els sindicats consideren necessari que es modifiquin els protocols d'actuació i la normativa vigent. De fet, exigeixen al Govern un pla estratègic davant de “l'increment de manera alarmant dels delictes contra la salut pública per tràfic i cultiu de marihuana els darrers anys a Catalunya”.

“El que voldríem és que es preservés la càrrega de prova d'una altra manera, que s'evités que la marihuana s'hagués de traslladar a les comissaries, ja que no disposem de dependències habilitades per poder emmagatzemar aquesta substància", insisteix la portaveu. De fet, Viudes ha lamentat que s'han trobat en casos que han hagut de traslladar “quilos i quilos de marihuana” amb vehicles policials i no amb furgonetes. Així mateix, ha demanat que no es retardi més l'obertura del magatzem central de drogues de Barcelona, el qual, diu, fa més d'un any que estava prevista la seva posada en marxa. Actualment, el projecte es troba en fase de proves.

Comenta aquest article