Societat

Carnaval

L'enterrament de la Reina Bajoca, víctima de la caiguda d'una palmera, clou els actes del Carnaval d'enguany (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

El fèretre de la reina del Carnaval va ser incinerat, ahir al vespre, a la plaça del Setge després que es fes la lectura del seu testament

Per Lluís Rovira i Barenys

El fèretre amb les despulles de la Reina Bajoca va ser incinerat a la plaça del Setge
El fèretre amb les despulles de la Reina Bajoca va ser incinerat a la plaça del Setge | Lluís Rovira i Barenys

La Reina Bajoca, successora enguany de tota la nissaga de Cagarrieres, ha tingut la mateixa sort que tots els seus antecedents i també va morir de forma accidental. La mort li va produir una palmera, infectada del morrut, que li va caure al damunt mentre passejava pel costat de la riera d'Alforja, prop de la zona del parc per a gossos. A la seva butxaca es va trobar el testament que ahir al vespre, en una cerimònia que es va celebrar a la plaça del Setge, es va fer públic.

La cerimònia, anomenada de l'enterrament de la Srdina, va anar a càrrec dels diables Cagarrieres que van dur el taüt amb les despulles de la Reina Bajoca des del Centre Cultural fins la plaça del Setge, recorrent diferents carrers del Barri Antic. Després de la lectura del testament es va fer una tirada  de carretilles i es va fer la incineració del fèretre a la mateixa plaça, amb l'acompanyament d'un petit castell de focs.

La Reina Bajoca, en el seu testament, fot canya als polítics i dona suport a les entitats

La Reina Bajoca, en el seu testament, va posar en el punt de mira a la classe política local, com ja és habitual, i també va fer una clara defensa de les entitats i de la gent que s'hi implica en l'organització de les diferents activitats.

Als polítics locals, "regidors, oposició i tothom que mana o vol manar a la Vila de Cambrils", els va demanar que recordir que "hem sigut nosaltres qui els hem votat" i que fassin que els cambrilencs i cambrilenques "estiguem orgullosos i orgulloses del nostre poble". A tots ells els va deixar el mapa de Cambrils, perquè siguin conscients del gran que és.

La Reina es va adreçar "a les persones que intenten fer coses pel poble, sense sou, sense ànim de lucre... els de les entitats, associacions, col·lectius... no pareu! Per molt que us posin treves, pals a les rodes. Vosaltres seguiu a lo vostre!!! Seguiu perquè Cambrils segueixi tenint festes, elements festius, actes solidaris ... A vosaltres, us deixo un calendari buit, perquè pugueu seguir posant els vostres actes i festes, i si en voleu fer més, endavant!!!! Ah, i les persones de les entitats festives, us deixo el número de la regidora de festes. Que s’afanyi amb la ditxosa casa de la Festa. Si abans d’any no la teniu, truqueu-la i lieu-la parda!"

La reina Bajoca també va donar ànims a la Colla Jove, que és qui s'ha encarregat d'organitzar els actes del Carnaval d'enguany i també va demanar paciència a la ciutadania cambrilenca, "avui marxo jo, però tranquils que l’any que ve, vindrà algú altre que segur que tornarà a fer-vos riure, gaudir, ballar, xalar ... seran 365 dies que haureu d’esperar una nova oportunitat per poder sortir al carrer i tirar confeti."

Comenta aquest article

Galeries relacionades