Societat

Educació

Naturalitza't, el programa que ensenya a més de 400 alumnes a estimar la natura

Aquest projecte, que forma part del Pla Educatiu d'Entorn del municipi, compta amb la participació de 17 grups de les escoles i instituts cambrilencs

Per Redacció

Alumnes de l’INS La Mar de la Frau al Parc de la Frau
Alumnes de l’INS La Mar de la Frau al Parc de la Frau | Cedida

Més de 400 alumnes de les escoles i instituts cambrilencs participen enguany en el Naturalitza't, un programa d'Educació Ambiental del Departament d'Educació de l'Ajuntament i que forma part del Pla Educatiu d'Entorn (PEE) del municipi. L'objectiu principal d'aquest projecte és que els xiquets i xiquetes estimin la natura i tinguin cura dels diferents espais verds que hi ha per tota la localitat.

Un total de 17 grups de les escoles Cambrils, La Bòbila, l'Institut-Escola Joan Ardèvol, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i els instituts Cambrils, Ramon Berenguer IV i La Mar de la Frau prenen part en aquesta edició. Cada centre ha apadrinat un espai verd proper, ha estudiat els seus valors i reptes, i d’aquest estudi sortiran petites accions i propostes de millora. La riera del Regueral o el Parc del Pinaret han estat alguns dels espais escollits.

Per ajudar als centres en aquest treball, els i les docents han comptat amb una formació de suport i s’acompanya a l’alumnat en una visita guiada a aquest espai. Durant els mesos de febrer i març l’alumnat descobriran l'espai apadrinat i posaran en valor la cura de l’entorn i els beneficis que aporten aquestes zones.

Per concloure aquest projecte, i atès que la majoria dels centres educatius de Cambrils formen part de la xarxa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya, el dia 7 de maig, una representació de l’alumnat i professorat d’aquestes escoles i instituts es trobaran per compartir experiències, propostes i idees a la Plaça de la Vila.

Alumnes de l’IE Joan Ardèvol al Parc del Pinaret (Foto: Cedida)

 

Comenta aquest article