Cultura

Cinema

El Rambla de l'Art preestrenarà 'La Estrella Azul' amb la presència online del seu director, Javier Macipe

La pel·lícula s'inspira en la vida del músic saragossà Mauricio Aznar, una de les figures fonamentals del rock espanyol dels anys 90

Per Redacció

El repartiment està encapçalat per l’actor Pepe Lorente
El repartiment està encapçalat per l’actor Pepe Lorente | Cedida

El cinema Rambla de l’Art projectarà dilluns 19 de febrer a les 19.30h La Estrella Azul, òpera prima de Javier Macipe que va guanyar el premi del públic jove i el premi de cooperació AECID al Festival de Sant Sebastià. Després del visionat, els assistents podran formar part d’un col·loqui online amb seu director, Javier Macipe, realitzat des de Multicines Guadalajara.

La pel·lícula s’inspira en la vida del músic saragossà Mauricio Aznar, cantant del grup Más Birras i autor de la cançó Apuesta por el Rock ‘n’ roll que va fer famosa Héroes del Silencio. Mauricio va ser una de les figures fonamentals de la música popular saragossana i del rock espanyol dels anys 90.

Segons assenyala el director, La Estrella Azul “no és un biopic. Això és ficció; Mauricio és el protagonista, però representa a una figura universal, l’home que va renunciar a l’èxit per perseguir un somni. Un home que es va reinventar sempre per mantenir-se genuïnament lliure, al marge de les modes i de la indústria. Hi ha llicències en el guió, però l’essència del que va ser Maurici es retrata amb fidelitat; la història descriu la seva constant evolució com a artista. Ell mesurava l’èxit amb paràmetres propis, li donava igual tocar al carrer o davant milers de persones”.

El repartiment està encapçalat per l’actor Pepe Lorente, conegut pels seus papers en sèries com Élite, El Ministerio del Tiempo o Amar en Tiempos Revueltos; també en pel·lícules com El Reino, de Rodrigo Sorogoyen, o La Maternal, de Pilar Palomero. El llargmetratge també compta amb la guanyadora del Goya a l’actriu revelació en 2018, Bruna Cusí; amb Marc Rodríguez (El fotógrafo de Mathausen), i Catalina Sopelana (Mantícora, Modelo 77, Sky Rojo).

Comenta aquest article