Informació general

Pesca

L'eurodiputat Javi López visita la Confraria de Pescadors per conèixer la realitat del sector pesquer

López s'ha reunit amb el president de la Confraria, Siscu Gil, i l'alcalde de Cambirls, Alfredo Clúa, per analitzar la situació de la pesca al municipi

Per Andreu Dalmau

Javi López, al centre, conversant amb Alfredo Clúa i Siscu Gil
Javi López, al centre, conversant amb Alfredo Clúa i Siscu Gil | Andreu Dalmau

La Confraria de Pescadors va rebre, ahir a la tarda, la visita de l'eurodiputat del Partit Socialista Javier López, desplaçat a Cambrils expressament per conèixer de primera mà la situació del sector pesquer. “Som conscients que la legislació europea, especialment al Mediterrani, ha tingut un impacte molt gran en el món de la pesca”, apuntava López, “hem de ser capaços de flexibilitzar els mecanismes administratius perquè no l'acabin ofegant”.

L'alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, ha sol·licitat expressament la visita de les institucions europees perquè s'impliquin amb aquesta realitat i escoltin el que passa el sector pesquer. “El 70% de la normativa de l'administració local ve d'Europa, però, en el cas del sector primari, és el 100% de la legislació que ve de Brusseles”, apuntava l'alcalde, “és fonamental que les institucions europees s'impliquin”. Clúa creu que la pesca engloba la sostenibilitat, l'economia circular i de quilòmetre zero, tres característiques que són el futur del sector primari.

Clúa i López han estat rebuts a la Confraria pel seu president, Siscu Gil, i la seva secretària, Clàudia Masdeu. “La normativa europea posa traves que moltes vegades no són lògicament viables”, denunciava Gil, “no té sentit que un dia que fa mal temps, t'hagis de posar a fora a triar i que no puguis entrar fins que no ho tinguis tot arreglat o que hagis de pesar el peix i que per un 10% de les captures et treguin les vedes”. Després d'atendre a la premsa, autoritats –també estava present el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà– i representants de la Confraria s'han reunit per analitzar la situació del sector i, tal com ha dit l'alcalde, “sumar esforços”.

Respecte a la manca de relleu generacional, Javi López afirma que el que necessita la pesca són “bones condicions i estabilitat” i que si no es dona suport des de les administracions, el sector morirà: “volem donar continuïtat a un àmbit importantíssim pel nostre turisme, la nostra cultura i la nostra identitat”. L'alcalde Clúa també s'ha mostrat convençut de la necessitat d'apostar per la pesca, ja que no s'imagina “un Cambrils sense la Confraria”.

Comenta aquest article