Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis, incansables en la seva reivindicació

La concentració d'ahir es va iniciar a ritme de sardana i va seguir amb la lectura del poema Oda a Espanya, de Joan Maragall

Per Lluís Rovira i Barenys

La concentració d'ahir es va encetar amb la ballada d'una sardana
La concentració d'ahir es va encetar amb la ballada d'una sardana | Lluís Rovira i Barenys

Nova jornada reivindicativa a la plaça de la Vila. Ahir, com cada dimecres. les Àvies i Avis per la Independència es van retrobar en aquest espai per fer sentir la seva veu incansable. La concentració d'ahir es va iniciar a ritme de sardana, la Santa Espina, que va ser ballada al centre de la Plaça i va seguir amb la lectura del poema Oda a Espanya, de Joan Maragall, escrit el 1898 amb motiu dels desastres colonials d'Espanya de finals del segle XIX. La concentració d'ahir va seguir amb el cant de l'Estaca i la crida de proclames habituals. El cant dels Segadors i els crits de independència van cloure l'acte.

Les Àvies i Avis segueixen amb els preparatius de la celebració del sisè aniversari de la seva constitució. De moment ja ha quedat perfilat un esquema que consistirà en la concentració matinal, segurament en un horari diferent, i en la celebració d'un dinar. Com és habitual en la celebració dels aniversaris, també es convidarà als representants de les altres agrupacions d''Àvies i Avis d'altres municipis i que es troben englobats dins el moviment Taca d'Oli.

Comenta aquest article