Informació general

Política

L'ANC presenta a Cambrils la Llista cívica, la seva proposta per fer possible la independència

Uriel Bertran i Manel Manzanas, del Secretariat nacional de l'ANC, van explicar els detalls de la Llista cívica al Centre Cultural

Per Lluís Rovira i Barenys

Manel Manzanas i Uriel Bertran, ahir, al Centre Cultural
Manel Manzanas i Uriel Bertran, ahir, al Centre Cultural | Lluís Rovira i Barenys

Dos membres del Secretariat de l'ANC - Uriel Bertran, coordinador de la Comissió d'Estratègia i Discurs de l'ANC i Manel Manzanas, coordinador de la Comissió de Gestió Econòmica i Administrativa de l'ANC- van presentar la proposta de l'entitat independentista de constituir una "Llista cívica per la independència" de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya que s'han de celebrar l'any vinent. Els socis de l'ANC podran votar telemàticament entre l’1 i el 14 de març la següent pregunta:“Estàs d’acord que l’Assemblea impulsi la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, per tal de fer efectiva la independència?”.

En l'acte d'ahir, Manel Manzanas i Uriel Bertran van explicar els detalls de com actuarà l'ANC en cas que el resultat de la votació telemàtica entre els socis doni un resultat positiu. A banda, a la pàgina web de l'entitat es poden consultar tots els detalls i resoldre els dubtes sobre aquest projecte. Tal com explicava ahir Manel Manzanas, "sí el resultat de la votació és que sí, es desencadenaran altres coses. Estem parlant de fer un embat molt important". Manzanas va incidir en el fet que aquesta proposta de la llista cívica "no és una proposta més, és una proposta que vol ser il·lusionant i entusiasta". Per la seva part, Uriel bertran va apel·lar a la transparència de tot aquest procés, "volem que el soci voti i ho faci amb coneixement de causa, al web de l'ANC hem fet un esforç per explicar què entenem per fer efectiva una declaració d'independència". Uriel Bertran va incidir en el fet  que tot plegat, es basa en la força que puguem fer juntament amb les altres forces independentistes i si no hi ha un acord per fer la independència la nostra postura serà la de bloqueig. Si no és per fer efectiva la independència no hi haurà govern independentista". Bertran també va precisar que, "evidentment, tot això necessita de l'element clau, que hi hagi un grup polític determinat a fer-ho".

Majoria independentista en qüestió

Segons Uriel Bertran "la llista única garanteix la majoria independentista. Si es perd la majoria independentista serà greu". Les enquestes sobre la intenció de vot dels darrers mesos han marcat una tendència a la baixa pel que fa a la intenció de vot, dins del sector independentista. Per l'ANC, la llista cívica ofereix, a més, l'opció de triar una llista diferent. Uriel bertran també va dir que s'hauran de fer els preparatius per a la declaració de la independència entre les eleccions i la investidura i que haurà d'anar acompanyada d'una mobilització simultània de la gent al carrer. Segons Bertran, "es tracta de defensar la independència i deixar enrere les lleis espanyoles".

Els dos membres del Secretariat nacional de l'ANC van explicar que ningú de l'actual secretariat ni del que hi hagi en un futur immediat podran formar part de la llista cívica. Segons Bertran, "és el poble de Catalunya qui s'empodera i pren la iniciativa".

 

 

 

 

 

 


  

Comenta aquest article