Informació general

Política

Compte enrere per l'aprovació inicial dels pressupostos per al 2024

El document econòmic ja està pràcticament enllestit i la intenció és convocar un ple extraordinari en els propers dies

Per Cristina Sierra

El regidor d'Hisenda, Aleix Rom, durant la seva intervenció al ple
El regidor d'Hisenda, Aleix Rom, durant la seva intervenció al ple | Andreu Dalmau

L'equip de govern ja té pràcticament enllestits els pressupostos per al 2024. La intenció de PSC, ERC, Junts i En Comú Podem és convocar un ple extraordinari en els propers dies per poder fer l'aprovació inicial de l'instrument més important de la corporació que reflectirà les prioritats d'enguany.

En la darrera sessió plenària, el regidor d'Hisenda, Aleix Rom, arran d'una pregunta del Nou Moviment Ciutadà, va demanar als partits de l'oposició no fer "comparatives estèrils" sobre l'aprovació del pressupost en altres mandats. "Tots som conscients de la dificultosa tasca que suposa elaborar els pressupostos", va afirmar.

El regidor va assegurar que esperava fer aquesta aprovació inicial durant aquest mes. "Sóc el primer interessat que arribi aquest moment per poder explicar els eixos principals que han de servir per posar més recursos que mai a l'abast de la ciutadania", va manifestar Rom.

Com ha pogut saber revistacambrils.cat, el document es vol aprovar abans del ple ordinari del mes de febrer, que serà divendres 23. Un cop es faci aquesta aprovació, s'obrirà un període de quinze dies perquè tant l'oposició com la ciutadania puguin fer al·legacions.

Factures per valor de 30.500 euros

D'altra banda, en el darrer ple de gener es van aprovar un paquet de nou factures per valor de 30.453,81 euros. El regidor d'Hisenda va exposar que aquests reconeixements extrajudicials de crèdits (RECS) feien referència a programes de salut, servei de neteja, combustibles o manteniment d'equips, entre altres. "Esperem que aquests RECS siguin cada cop més anecdòtics", va dir.

Els portaveus de Vox i del Nou Moviment Ciutadà van anunciar la seva abstenció en aquests punts, mentre que el portaveu del PP va dir que votaria en contra "excepte en qüestions específiques que s'hagin de votar a favor".

Comenta aquest article