Cultura

Cinema

El cambrilenc Eduard Vallès guanya el seu tercer Premi Gaudí a millor direcció de producció

Vallès va aconseguir el guardó per la seva feina a 'Saben aquell', la ficció biogràfica sobre l'humorista Eugenio dirigida per David Trueba

Per Lluís Rovira i Barenys

Eduard Vallès, ahir, en el moment de fer el parlament després de recollir el Gaudí
Eduard Vallès, ahir, en el moment de fer el parlament després de recollir el Gaudí | 3Cat

L'Acadèmia del Cinema Català va celebrar ahir a la nit la 16a gala dels Premis Gaudí on es va coronar el cambrilenc Eduard Vallès aconseguint el premi a millor direcció de producció per la seva feina a “Saben aquell”, la ficció biogràfica sobre l'humorista Eugenio dirigida per David Trueba. Aquest és el tercer Gaudí que rep Vallès en la categoria de direcció de producció, ja que va ser premiat amb la pel·lícula The Pelayos, el 2013, i amb El fotògraf de Mathausen, el 2019. El film dirigit per Trueba es va fer amb set estatuetes, la majoria d'elles en categories tècniques, destacant també les de les actuacions protagonistes de Carolina Yuste i David Verdaguer.

Eduard Vallès, "Aquest tercer Gaudí és la consolidació de la feina que faig"

Eduard Vallès s'ha mostrat molt satisfet d'aquest tercer reconeixement que ha obtingut de part de l'Acadèmia del Cinema Català en un període de 12 anys. En declaracions a revistacambrils.cat ha manifestat "aquest tercer Gaudí és la consolidació de la feina que faig. Tinc sort que em truquen bones productores  i puc fer bons projectes. Per mi és important anar fent feina i que els projectes que em proposin siguin cada vegada més complexes. La gent de producció som masoquistes ja que com més complicat és el projecte més ens agrada".

La feina del director de producció se situa entre el productor i l'equip tècnic, "la meva feina és buscar l'equip tècnic. Amb el productor, quan tenim el finançament, ens posem d'acord en funció del guió i del director. Es fa un pressupost i es va seguint línia a línia, controlant sempre que no se surti ni un euro del que està pressupostat". Pel que fa a la pel·lícula "Saben aquell", Vallès ha manifestat que ha estat una gran satisfacció treballar amb un director com David Trueba, "és una persona omnidireccional, es posa la gent a la butxaca i la gent intenta donar al màxim. Trueba s'entèn molt bé amb l'equip, amb la productora, amb els financers, amb els periodistes,...". En el cas d'aquesta pel·lícula hi ha hagut una particularitat afegida ja que ha comptat amb 35 localitzacions diferents, tantes com dies de rodatge. "Saben aquell" va tenir un procés de finalització una mica més ràpid de l'habitual ja que a principis del passat mes de desembre ja s'estrenava als cinemes i, tal com explicava Vallès, ell havia començat la seva feina un any abans.

"Saben aquell" compta amb 11 nominacions als Goya, els premis del cinema espanyol que es lliuraran aquest proper dissabte 10 de febrer a Valladolid. Entre les 11 nominacions hi ha la de millor direcció de producció d'Eduard Vallès. Eduard vallès comenta que "anirem a veure què passa ja que competim amb una pel·lícula com La sociedad de la nieve que és una producció molt potent".

Comenta aquest article