Societat

Cinema

La sala de projeccions de Lluís Domingo aplega la 7a Trobada d'Operadors de Cinema

En la Trobada d'enguany es va projectar la pel·lícula El hombre de las estrellas, de Giuseppe Tornatore

Per Lluís Rovira i Barenys

Participants a la 7a Trobada d'Operadors de Cinema
Participants a la 7a Trobada d'Operadors de Cinema | Lluís Rovira i Barenys

La sala de projeccions de Lluís Domingo va aplegar, aquest passat dissabte 3 de febrer, la 7a Trobada d'Operadors de Cinema de la demarcació en motiu de la celebració de Sant Joan Bosco, patró dels cineastes. Una trobada que, a més, serveix per retre memòria al cineasta cambrilenc Anton Llorens, fundador de Lauren Films, traspassat l'any 2017. Precisament enguany va ser present a la Trobada d'Operadors de Cinema la seva esposa, Bàrbara Teigell. A l'inici de l'acte, tant l'impulsor de la trobada, Lluís Domingo, com el professor de la URV i autor del llibre "Història de los cines tarraconenses", Isaac López, van tenir unes paraules de redord cap a Anton Llorens a l'inici de l'acte. Isaac López, a més, va recordar que enguany fa 44 anys de la posada en marxa de Lauren Films, tota una fita històrica. La Primera Trobada d'Operadors de Cinema, a la sala del Lluís Domingo, es va celebrar l'any 2016 i s'ha anat celebrant cada any amb l'excepció dels anys 2021 i 2022, a causa de la pandèmia.

La Trobada d'enguany va aplegar una dotzena de persones que van veure la pel·lícula El hombre de las estrellas, de Giuseppe Tornatore. Aquesta pel·lícula italiana de l'any 1995 està estretament vinculada amb el món del cinema ja que tracta d'un home, a la dècada dels 50, que amb una càmera vella es presenta en un poble del sud d'Itàlia sota el pretext de fer un càsting que no deixa de ser una estafa ja que fa pagar una certa quantitat de diners a la gent que s'hi presenta. A la trobada d'aquest dissabte, a part de veure la pel·lícula projectada a través de la càmera Ossa de l'any 1958 que havia estat a la sala del cinema de la Salle, Lluís Domingo en va mostrar els detalls als assistents a la trobada. Pel que fa a la pel·lícula projectada aquest passat dissabte, està dividida en 12 rotllos i té un total de 3.169 metres de pel·lícula de 35 mm. Segons va explicar Domingo, "passa mig metre per segon i cal anar traient els rotllos quan s'acaben", tot i que la pel·lícula no s'atura en cap moment.

La d'enguany ha estat la setena Trobada d'Operadors de Cinema de la demarcació de Tarragona (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Isaac López i Lluís Domingo, van fer la salutació a l'inici de l'acte (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article