Societat

Entitats

S'Amfora Cellers ofereix un tast de vins de criança submarina a l'AAA la Salle

El tast de vins es va celebrar a les dependències de l’edifici la Salle i va plegar poc més d’una vintena de persones

Per Lluís Rovira i Barenys

El tast de vins es va fer a les dependències de l'edifici la Salle
El tast de vins es va fer a les dependències de l'edifici la Salle | Josep M Panicello

L’Associació d’Antics Alumnes la Salle va celebrar, aquest passat divendres, un tast de vins ben particular, a càrrec de Xavier Belda, de S’Amfora Cellers. Aquesta activitat, adreçada a la junta de l'entitat, s’emmarca dins de la programació del 70è aniversari de l’AAA la Salle i s’ha celebrat un cop completada una de les grans cites anuals de l’entitat, com és la celebració de la Festa de Reis.

El tast de vins es va celebrar a les dependències de l’edifici la Salle i va plegar poc més d’una vintena de persones. El cambrilenc Xavier Belda va explicar les característiques dels diferents cellers submarins que disposen al llarg del litoral tarragoní, un d’ells a tocar del port de Cambrils. A banda, disposen de dipòsits subaquàtics a Tarragona i al delta de l’Ebre, a part de les aigües de Plentzia, al País Basc. Els assistents van poder tastar quatre vins diferents, un ancestral d’entrada; dos vins blancs -una garnatxa blanca de la Terra Alta i un parellada de la DO Tarragona guardat en àmfora- i, finalment, un vi negre que era una garnatxa peluda de la Terra Alta. Belda va explicar el que representa guardar aquests vins amb les condicions tan especials que representa la criança submarina i els condicionants que comporten els permisos així com les diferents circumstàncies que envolten el medi marí.

Xavier Belda, servint un dels vins del tast (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article