Societat

Gastronomia

Savall Precuinats Gourmet aporta els seus productes del mar a la promoció gastronòmica cambrilenca de Madrid Fusión

L'empresa cambrilenca va oferir diversos productes com el pop, la crema de galera, el seitó, el llobarro i calamanxí de Cambrils, de la mà de Roger Savall

Per Berta Ruiz

Roger Savall de Savall Precuinats Gourmet amb el pop cuit i envasat que l'empresa cambrilenca va portar a Madrid Fusion
Roger Savall de Savall Precuinats Gourmet amb el pop cuit i envasat que l'empresa cambrilenca va portar a Madrid Fusion | Cedida

Els productes cambrilencs han estat ben presents a la darrera edició de Madrid Fusión, l'esdeveniment gastronòmic de referència mundial que s'ha celebrat del 29 al 31 de gener al recinte firal d'IFEMA. De la mà del Patronat de Turisme de Cambrils i l'Associació d'Empresaris d'Hoteleria de Cambrils es van preparar diferents presentacions, demostracions culinàries i degustacions amb l'objectiu de promocionar la gastronomia cambrilencs i els seus productes de km 0. Cambrils hi va ser present dins de l'espai de Saborea España, sent l'única destinació catalana de les disset participants.

Savall Precuinats Gourmet de l'empresa Peixos Savall va ser una de les propostes cambrilenques participants en aquest espai aportant la seva matèria primera. Ho va fer oferint diversos productes com el pop, la crema de galera, el seitó, el llobarro i calamanxí de Cambrils i, de la mà de Roger Savall. Tal com ha explicat el propietari de Peixos Savall, Xavi Savall, a revistacambrils.cat, "des de Turisme de Cambrils ens van proposar portar alguns dels nostres productes i ho hem fet amb aquests. El pop el vam portar cuit i el xef cambrilenc Jordi Tranquillo (Restaurant La Stiva) el va tallar i es va servir amb una parmentier de patata a sota. També vam oferir una degustació de la nostra crema de galera i els seitons en vinagre".

Per altra banda, Savall Precuinats Gourmet també va aportar la matèria primera de les demostracions en directe que van oferir els xefs cambrilencs Sergi Palacín (Restaurant HIU) i Sergi Colom (Restaurant Cambium). En aquest cas, el llobarro i el calamanxí van prendre el protagonisme amb les receptes "Llobarro de Cambrils: 1 ingredient" (HIU) i "Niguiri de calçot i mongetes del ganxet amb escamarlà i vel de peus de porc" (CAMBIUM).

Xavi Savall ha fet una valoració molt positiva: "ha anat molt bé, ha estat una experiència nova i ha tingut una molt bona acollida. El públic ha quedat encantat i ha destacat que els nostres productes eren molt bons. A més, els dos xefs van fer unes presentacions molt bones. Aquesta ha estat la nostra primera participació i ha estat tot un èxit. De cara a l'any vinent ja tinc previst portar més varietat i més quantitat".

Més representació cambrilenca

La representació cambrilenca es va completar amb la participació d'altres empreses locals. Verdcamp Fruits i va ser present amb la seva marca "Disfruta&Verdura" promocionant l'alimentació saludable i sostenible de l'horta ecològica. L'oli d'oliva Verge Extra de Cambrils de la Cooperativa de Cambrils també va tornar a ser el producte estrella i el fil conductor de totes les elaboracions culinàries. Per endolcir totes aquestes degustacions, la pastisseria La Font van presentar les seves "Cambrillanes", una elaboració a base d'avellana. I, finalment, per maridar aquestes propostes, el Patronat de Turisme també va convidar a Casa Mariol (de Batea) i a Caves Carles Andreu (Conca de Barberà), per promocionar els productors del territori de vi, cava i vermut.

A dalt, imatge d'una de les degustacions ofertes per Savall Precuinats Gourmet a Madrid Fusion i, a sota, el xef Jordi Tranquillo fent la parmentier de patata que acompanyava les tapes de pop (fotos: Cedides)

 

Comenta aquest article