Cultura

Pintura

«Orgànica», de CSViñuales, quan l'art s'inspira en la natura

Ahir al vespre es va inaugurar aquesta exposició a la sala Àmbits del Centre Cultural i estarà oberta fins el proper 1 de març

Per Lluís Rovira i Barenys

CSViñuales, ahir al vespre, al costat d'un parell de les seves obres
CSViñuales, ahir al vespre, al costat d'un parell de les seves obres | Lluís Rovira i Barenys

La sala Àmbits del Centre Cultural va acollir, ahir al vespre, la inauguració de l'exposició "Orgánica", de l'artista CSViñuales. L'exposició la conformen unes peces de pintura acrílica i mixta sobre un suport de cartró tractat i d'altres que tenen el suport del llenç. Es complementa l'exposició amb algunes altres peces d'oli sobre el suport de la fusta. CSViñuales, amb residència a Cambrils i Saragossa, explicava que, en el cas de les obres sobre cartró, ella mateixa s'havia encarregat de fer el suport al que després li ha anat aplicant les diferents capes de pintura i els tractaments pertinents. Una de les obres de l'exposició ha estat realitzada a Cambrils, segons explicava l'artista. La mostra, a més, es complementa amb un audiovisual en el que es mostra el treball realitzat per enllestir les obres exposades.

CSViñuales, amb les seves obres "orgàniques" s'ha inspirat en la natura, concretament en el que podrien ser arrels i tentacles que creixen i s'aferren a la superfície del quadre de manera que tot plegat és "un experiment de textures i colors que neixen i s'expandeixen a partir de bases amb color negre mat sobre llenç, fusta i fins i tot cartró", segons explica ella mateixa en la descripció de la seva obra.

La inauguració va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Jordi Barberà, que va llegir un poema de Joan Vinyoli dins del context de la natura i lligant-lo amb la temàtica orgànica de l'exposició. Aquesta mostra estarà exposada fins el proper divendres 1 de març.

Comenta aquest article