Informació general

Concentració

La fermesa de les Àvies i Avis per la independència

La concentració setmanal d'ahir a la plaça de la Vila es va encetar amb un poema de la cambrilenca Montserrat Pujals que porta per títol "Catalunya, terra ferma"

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració de les Àvies i Avis. ahir, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis. ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Una setmana més, les Àvies i Avis per la Independència es van mostrar ferms en la seva reivindicació setmanal a la plaça de la Vila. "Fermesa" seria la parula del dia ja que tot just la trobada d'ahir es va encetar amb un poema de la cambrilenca Montserrat Pujals que porta per títol "Catalunya, terra ferma", un poema que la Montserrat va escriure fa més de 40 anys i que actualment no ha perdut vigència. Aquesta lectura. com a acte singular d'ahir, va obrir pas a la part de cançons i consignes, amb l'estaca com a obertura i els Segadors com a cloenda.

Abans, però, la vintena de persones que es van aplegar ahir a la concentració setmanal van obrir un debat sobre com s'ha de celebrar el sisè aniversari de les mobilitzacions, que tindrà lloc a meitats del proper mes de febrer. Van sorgir diferents propostes però, de moment, no se'n va concretar cap a l'espera de prendre una decisió ben aviat. Recordem que l'any passat, en motiu de la celebració del cinquè aniversari, es va fer la concentració a la plaça de la Vila, amb l'acompanyament musical del tarragoní Xavier Marcos, a més d'una xerrada sobre el Carrasclet a càrrec de l'historiador Jaume Borràs i es va cloure amb un dinar de germanor que va aplegar una vuitantena de persones.

Comenta aquest article