Informació general

Salut

La malaltia minoritària de dos germans cambrilencs centrarà la conferència 'La raresa té dret a l’esperança: Per a una teràpia gènica'

La ponència, que tindrà lloc el dijous 25 de gener al Centre Cultural, anirà a càrrec del doctor Miguel Chillón Rodríguez, principal investigador del projecte començat recentment per investigar la malaltia genètica d’Andreu i Anton Torres Guix

Per Maria Vidal

Cartell de la xerrada d'aquest proper dijous
Cartell de la xerrada d'aquest proper dijous | Cedida

El doctor Miguel Chillón Rodríguez protagonitzarà la conferència “La raresa té dret a l’esperança. Per a una teràpia gènica”, el proper dijous 25 de gener a les 19.30 h a la Sala d’Actes del Centre Cultural de Cambrils. Aquest esdeveniment té un important vincle amb Cambrils, ja que els germans cambrilencs Andreu i Anton Torres Guix tenen una malaltia genètica ultrarara a causa de la mutació del gen ADSL.

A través de la ponència, els assistents podran conèixer el món de les teràpies gèniques i les malalties minoritàries, com la que pateixen l’Andreu i l’Anton. El Dr. Chillón, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i expert en teràpia gènica, és el principal investigador del projecte de recerca que recentment s’ha iniciat per estudiar aquesta malaltia i aplicar eines terapèutiques per trobar un possible fàrmac que millori la simptomatologia o bé pugui curar la malaltia.

“La conferència anirà encaminada a explicar el projecte d’investigació que s’està fent”, explica Queralt Guix, mare de l’Andreu i l’Anton. Així doncs, el Dr. Chillón parlarà de la malaltia produïda per la mutació del gen ADSL, així com “de com ens va conèixer” i “de la seva feina en el camp de les teràpies gèniques”, afegeix Guix.

Comenta aquest article