Informació general

Reparació

De «Cambris» de tota la vida

La lletra "L" del rètol de Cambrils que està instal·lat al passeig de les Palmeres es troba en reparació i de moment s'ha prohibit enfilar-s'hi fins que no estigui tot enllestit

Per Lluís Rovira i Barenys

Rètol de Cambrils sense la "L", aquest passat dimecres
Rètol de Cambrils sense la "L", aquest passat dimecres | Lluís Rovira i Barenys

Les lletres amb el nom de Cambrils instal·lades al passeig de les Palmeres es troben en període de reparació. Si més no, la lletra "L" d'aquest cartell va ser retirada el passat 9 de gener ja que s'havia malmès i durant aquests dies del mes de gener l'estan reparant. Segons han informat fonts municipals, es preveu que la lletra es torni a col·locar aquesta propera setmana i el nom de la població torni a lluir complet. Durant aquest temps de reparació de la lletra s'ha pogut llegir el nom de "Cambris", un nom que de ben segur tothom ha pogut sentir més d'una vegada per part de persones a les que els hi costa pronunciar segons quines unitats fonètiques.

Cartells prohibint enfilar-se a les lletres

Durant aquest període de reparació s'han col·locat uns cartells, enganxats al davant i al darrera de cadascuna de les lletres, on es diu, en quatre idiomes, que es prohibeix pujar damunt les lletres, i tot plegat acompanyat d'una cinta del Patronat de Turisme. Ahir, a més, es van col·locar unes tanques per fer més visible aquesta prohibició. Segons han informat des de l'Ajuntament, un cop estigui col·locada la lletra que es troba en reparació, es retiraran els cartells que indiquen la prohibició de pujar damunt les lletres i es mantindrà el que ja es va posar gairebé al principi de col·locar-se les lletres i en el que s'adverteix, en tres idiomes, que "si puja a les lletres és sota la seva responsabilitat".

Col·locades el març de 2016

Les lletres de Cambrils al passeig de les palmeres es van col·locar el mes de març de 2016, just abans de la Setmana Santa d'aquell any. Van tenir un cost aproximat d'uns 9.800 euros, finançats amb una part de l'import de la taxa turística, tal com es va explicar en el ple ordinari del mes de juliol de 2015. Les lletres del rètol de Cambrils, però, es van retirar dos mesos després de la seva instal·lació, " per fer-hi una revisió i de pas aplicar-hi unes millores al sistema d'ancoratge de les lletres", tal com van assegurar fonts municipals en aquell moment que també van dir que aquesta acció també tenia té com a objectiu prioritari el de "millorar i garantir la seguretat". Des de la seva instal·lació, les imatges i les fotografies amb les lletres de "Cambrils" ja van circular amb força freqüència per les diferents xarxes socials. De fet, aquest era un dels objectius principals que es perseguia amb la col·locació del rètol, segons es va assegurar en aquell moment.

Comenta aquest article