Societat

Solidaritat

Novetats i art en directe en la presentació de la 3a edició de la travessa solidària Swim for ELA

El proper 11 de maig el Club Nàutic Cambrils tornarà a convertir-se en l’epicentre de la solidaritat amb la celebració d’aquest esdeveniment que té l’objectiu de recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia neurodegenerativa

Per Cristina Sierra

La presentació de la 3a edició de la travessa solidària Swim for ELA es va fer a les instal·lacions del Club Nàutic
La presentació de la 3a edició de la travessa solidària Swim for ELA es va fer a les instal·lacions del Club Nàutic | Lluís Rovira i Barenys

El Club Nàutic Cambrils va acollir, ahir al vespre, la presentació de la 3a edició de la travessa solidària Swim for ELA, que tindrà lloc dissabte 11 de maig. La iniciativa, que té l’objectiu de recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia neurodegenerativa, s’iniciarà a Calafat i finalitzarà Cambrils, on els participants i assistents podran gaudir d’una àmplia oferta d’activitats.

El periodista Helder Moya va ser l’encarregat de conduir aquesta presentació que va comptar amb la presència dels membres de l’associació Swim for ELA, Joana Bono, Jordi Cervera i Merche Dalmau, del president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, de l’alcaldessa de l’Ametlla de Mar, Eva del Amo, i de l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa. "Per nosaltres és una gran satisfacció acollir aquesta travessa, des del minut zero vam apostar per aquest acte que ja és una tradició i que converteix Cambrils en la capital de l’ELA", va expressar Vallverdú.

La travessa solidària tindrà un recorregut de 23 quilòmetres i hi participaran equips formats per sis nedadors que aniran rotant de manera que sempre un estarà a l’aigua. Com va explicar Cervera, secretari de Swim for ELA, aquesta competició no la guanya el més ràpid, sinó l’equip que recapta més diners. Per a participar-hi, cada grup paga 500 euros. L’any passat, la segona edició va mobilitzar més de 700 persones i es van aconseguir gairebé 70.000 euros. "És una prova que està deixant empenta. Hi ha equips que ja ens estan trucant per a veure quan es poden inscriure", va apuntar el secretari. Cal dir que les inscripcions ja es poden fer des d’ahir a les 9 de la nit. 

Per la seva part, Dalmau, presidenta del celler Clos Galena, va donar les gràcies "majúscules" a Joana Bono i Siscu Morell per tota la feina que estan fent per visibilitzar aquesta malaltia. "Per nosaltres és molt important ajudar i només tinc paraules d’agraïment cap a tots els col·laboradors per fer possible aquesta travessa", va afirmar la presidenta d’aquesta empresa que des de fa temps destina 1 euro de la venda de cada ampolla del vi Secrets de Mar a la causa. 

Eva del Amo, Joana Bono, Jordi Cervera, Ramon Vallverdú, Alfredo Clúa i Merche Dalmau, ahir, a la presentació de la traessa solidària per l'ELA (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

Noves activitats i un curtmetratge documental molt especial

Joana Bono va ser l’encarregada de detallar les activitats que es faran l'11 de maig al Club Nàutic. Hi haurà una xocolatada i dolços a càrrec de la Penya Barça Cambrils, fideus rossos de la Confraria de Pescadors o un vermut solidari amb capa, tonyina Balfegó i ostres organitzat per Peixos Savall, entre altres.

A més, enguany hi haurà dues novetats: una ruta de 60 quilòmetres en bicicleta i una caminada des de Reus a Cambrils. A més, aquesta tercera edició tindrà el seu curtmetratge documental que realitzaran Daniel Villanueva i Ester Borrull, de l’Escola de Cinema de Reus. "Serà un repte perquè serà el primer curtmetratge documental que fem. Estem molt il·lusionats i tenim moltes ganes que arribi el dia", va dir el director del centre.

Els alcaldes també es van mostrar molt emocionats amb aquesta travessa. "És una iniciativa molt bona", va dir del Amo, mentre que Clúa va agrair a tothom que fa possible aquesta travessa. "Cada petit gra de sorra és molt important", va assegurar.

David Callau en un moment de la confecció del cartell de la travessia per l'ELA (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

David Callau pinta en directe el cartell de la tercera edició 

En aquesta presentació també es va poder gaudir de l’art en directe. David Callau va pintar, en uns vint minuts i acompanyat de música i poesia, el cartell de la tercera edició de la travessa solidària Swim for ELA, una obra dedicada al mar Mediterrani, on es fusionen diferents tonalitats de blau amb pinzellades verdes a l’aigua, el color que visibilitza la malaltia, que representen les gorres dels nedadors. 

"Ha estat una experiència molt enriquidora. Gràcies per creure que l’art també pot ajudar", va apuntar emocionat l’artista, que va explicar que estava treballant en la seva primera col·lecció amb el mar com a protagonista i que mai n’havia pintat un en directe amb la presència de tantes persones. 

Com va dir Joana Bono, es faran samarretes solidàries amb aquest cartell que també serviran per a recaptar més diners per a la investigació de l’ELA.

Abans de cloure l’acte, Siscu Morell va mostrar la seva "felicitat" i agraïment per tot el que s’està fent per la causa. "Estic molt agraït de tot el que s’està fent. Tots sumem", va dir el cambrilenc, que també va destacar la solidaritat de Cambrils.

David Callau va pintar el quadre amb l'acompanyament de música i de la lectura d'un poema a càrrec de Montse Parra (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article