Societat

Solidaritat

El Casal Municipal acollirà la presentació del llibre solidari «150 Tastets de Poblet» de Jordi Rius

La recaptació obtinguda amb la venda d'aquesta obra es destinarà íntegrament a la realització d’activitats de l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles

Per Redacció

Cartell de la presentació del llibre "150 tastets de poble"
Cartell de la presentació del llibre "150 tastets de poble" | Cedida

El proper dissabte 27 de gener a les 12 hores, el Casal Municipal de la Gent Gran acollirà la presentació del llibre 150 Tastets de Poblet, de l’escriptor doctorat en Història Jordi Rius Jové. La recaptació obtinguda amb la venda de llibre solidari es destinarà íntegrament a la realització d’activitats dels diferents serveis de l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles.

L’acte se celebrarà a la sala d'actes (tercera planta) i estarà presidit per l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, acompanyat per la regidora de Benestar Social, Teresa Recasens. La presentació anirà a càrrec de l’exalcalde de Cambrils Josep Maria Panicello i hi intervindran la directora del Col·legi La Salle de Reus, Alicia Fernández; el president de l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles, Jordi García, i l’autor del llibre, Jordi Rius. 

Aquests tastets consisteixen en 150 experiències breus, però intenses, de la importància que el Monestir de Poblet va tenir en la història de bona part de la Catalunya nova. Es tracta d’un llibre escrit amb rigorositat històrica i documental, ple de curiositats i anècdotes, que endinsa a lectors i lectores en el Monestir de Poblet, la seva vida, l’art i l’arquitectura.

La producció d’aquest llibre, editat per l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles, no hagués estat possible sense la participació directa de les persones usuàries dels serveis de l’entitat, que van escollir les seves fotografies, ni sense la implicació de les professionals i la junta directiva de l’associació.

La presentació s’emmarca dins de les activitats de sensibilització que l’entitat realitza al llarg de l’any per lluitar contra l’estigma de les persones amb problemes de salut mental i donar visibilitat a l’entitat.

Interiorisme i salut mental

D’altra banda, l’Associació de Salut Mental Dr. Tosquelles també ha organitzat una xerrada gratuïta sobre interiorisme i salut mental el proper dimarts 23 de gener a les 11 hores al Casal de la Gent Gran. La conferència anirà a càrrec de la dissenyadora d’interiors Verònica Martín, especialitzada en disseny sensible i accessible.

La dissenyadora parlarà sobre les estratègies basades en l’accessibilitat cognitiva, la neuroarquitectura, la biohabitabilitat i la geobiologia per aplicar a interiors i crear entorns amables, adequats i saludables física, emocional i mentalment, especialment a persones neurodivergents. 

Cartell de l'acte de presentació del llibre

 

Comenta aquest article