Societat

Festes

La Colla Gegantera Tota l'Endenga treu a la venda la primera figura de goma del Seguici Festiu

A partir d'avui dissabte es podrà adquirir aquesta reproducció de l'element festiu, feta per l'empresa Festiari, per 35 euros

Per Redacció

La Farnaca és la primera figura de goma del Seguici Festiu de Cambrils
La Farnaca és la primera figura de goma del Seguici Festiu de Cambrils | Cristina Sierra

A partir d'avui dissabte, els amants de la cultura popular i del Seguici Festiu de Cambrils poden tenir un bocí de la Festa Major a casa seva. La Colla Gegantera Tota l'Endenga ha posat a la venda la primera figura de goma de la Farnaca, una peça que ha estat realitzada per l'empresa reusenca Festiari, encarregada d'elaborar bona part de les figures de goma dels elements festius de Catalunya.

Aquest projecte de la colla cambrilenca va iniciar-se fa gairebé un any i ja és una realitat a les portes de Nadal. Com apunten des de l'entitat, l'objectiu d'aquesta iniciativa és apropar la cultura i donar la possibilitat als xiquets i xiquetes de tenir una figura del seguici a casa seva, per jugar o com a objecte decoratiu. També està pensada per aquells cambrilencs que viuen amb molta passió les festes locals.

Aquesta figura està feta amb goma tova i té una quantitat de detalls que la converteixen en una peça de col·leccionista. Està pintada a mà i consta de dues peces: la Farnaca en si mateixa i els peus del portador/a.

En aquest procés d'elaboració han participat 5 empreses amb un total de 25 persones aproximadament. Primer s'ha fet l'escaneig en 3D de la figura per a imprimir-la en la mida desitjada i amb aquesta peça l'escultor ha fet la figura de cera per després obtenir-ne el motlle. A partir d'aquí s'ha fet la producció de les figures de goma i s'han pintat a mà una a una.

Des d'avui la Farnaca, que té un preu de 35 euros, es pot adquirir al local de la Colla Gegantera Tota l'Endenga. També en els propers dies l'entitat anunciarà a les xarxes socials les botigues col·laboradores on es podrà comprar aquesta figura que és un gran regal de Nadal.

La Farnaca és la primera figura de goma del Seguici Festiu de Cambrils. (Foto: Cristina Sierra)

 

Comenta aquest article