Informació general

Concentració

Reivindicació i ambient nadalenc es donen la mà a la concentració d'ahir de les Àvies i Avis per la Independència

La concentració d'ahir es va cloure amb un piscolabis i amb el desig de retrobament de cara al proper 10 de gener

Per Lluís Rovira i Barenys

Concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir, a la plaça de la Vila
Concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

La concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir al matí a la plaça de la Vila, va tenir un caire especial, guarnit amb tocs nadalencs, i que es va cloure amb un piscolabis per desitjar les bones festes a tothom. La d'ahir era la primera i, a més, serà l'única concentració d'aquest mes de desembre del col·lectiu de les Àvies i Avis ja que el 6 de desembre es va decidir no fer-la per haver-hi el Mercat de Nadal a la Plaça i la setmana passada tampoc es va fer pel desplaçament d'uns quants representants de les Àvies i Avis a Valls, per donar suport al col·lectiu d'aquella població. Després de la trobada d'ahir, les Àvies i Avis reprendran les concentracions passades les festes nadalenques, és a dir, el proper 10 de gener de 2024.

La concentració d'ahir, que va aplegar una trentena de persones, va comptar amb la presència del cantant tarragoní Xavier Marcos que, acompanyat de la seva guitarra, va oferir un petit concert que les Àvies i Avis van poder seguir amb un cançoner. El recital, que va conviure amb la música nadalenca ambiental de la Plaça, es va iniciar amb L'Estaca i va seguir amb País Petit, de Lluís Llach; Que no s'apagui la llum, de Feliu Ventura; Canto a la libertad, de Labordeta i Companys, no és això, de Lluís Llach. La darrera cançó abans de la cloenda amb Els Segadors, va ser la nadala El noi de la mare. No cal dir que entre cançó i cançó es van fer les proclames habituals.

Un cop acabada la concentració les àvies i avis es van desitjar unes bones festes al mateix temps que degustaven un abundant i variat piscolabis preparat per ells mateixos.

Les Àvies i Avis es van desitjar unes bones festes amb un piscolabis a la mateixa plaça de la Vila (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article