Societat

Entitats

Paula Torné, nova presidenta del Ball de Bastons de Cambrils

La renovació es va confirmar el passat 1 de desembre i Torné espera «continuar amb la feina feta» per Mireia Sánchez i l'anterior junta

Per Redacció

Paula Torné, en una fotografia feta durant la passada Festa Major de la Mare de Déu del Camí
Paula Torné, en una fotografia feta durant la passada Festa Major de la Mare de Déu del Camí | Andreu Dalmau

El passat divendres 1 de desembre, el Ball de Bastons de Cambrils va celebrar el seu sopar de Nadal anual i l’assemblea general ordinària. En aquest acte es va confirmar la renovació de la junta de l'entitat després que s'hagin complert els quatre anys de l’anterior legislatura. L'anterior presidenta, Mireia Sánchez, va passar el relleu a Paula Torné (22 anys), bastonera des de fa més d'una dècada, membre de la junta des de fa quatre anys i, fins ara, cap de colla.

Amb aquest traspàs es pretén que les persones més veteranes i que, durant anys, han conduït el Ball de Bastons puguin acompanyar en un paper de mentoratge, i no tant de lideratge, al llegat de la colla. Per Mireia Sánchez, presidenta de la colla des del 2015, el fet d’estar tots aquests anys al capdavant de la colla ha suposat un gran enriquiment personal.

“Han estat vuit anys molt bonics de compromís i responsabilitat, tot i que durs, a la vegada”, reflexiona, “estirar el carro d’una colla amb anades i vingudes de la gent, una pandèmia i voler fer un bon paper en les actuacions, no és fàcil”. Tanmateix, Sánchez se sent satisfeta amb la feina feta en què destaca la recuperació de la colla infantil i haver mantingut el bon “rotllo” característic dels bastoners perquè tothom s’hi senti ben rebut.

El Ball de Bastons de Cambrils en la Festa Bastonera d'aquest any (Foto: Andreu Dalmau)

 

Torné: «Volem fer unes colònies i assajar a la plaça de la Vila quan faci bon temps»

Per la seva banda, Paula Torné té moltes ganes d’emprendre aquesta aventura i té intenció de “continuar amb la feina feta, perquè hi ha una estructura sòlida muntada en el funcionament de la colla”, però també vol fer un pas més i aplicar les propostes que es van fent any rere any per cohesionar totes les persones que formen part de la colla, com per exemple fer unes colònies o assajar a la plaça de la Vila quan faci bon temps.

Per a ella, el més important és “que tothom se senti part d’aquesta gran família, poder recuperar antics bastoners i bastoneres, mantenir els que ara estan actius i continuar ampliant el grup”. “El ball de bastons forma part del meu creixement personal, m'ha acompanyat tants anys de la seva vida que no recordo com era abans d’anar cada divendres a l’assaig de bastons”, explica, “espero que aquest nou pas serveixi per continuar ampliant el meu vincle amb la colla”.

Torné estarà acompanyada pels nous membres de la nova junta: Mireia Sánchez (vicepresidenta), Judit Torné (secretària), Gerard Salvadó (tresorer), Jordi Ferré (cap de colla), Ernest Mas (vocal), Anna Vidal (vocal), Dolors Núñez (vocal), Natalia Vidal (vocal), Josep Gironès (vocal) i Andrés Montoya (vocal).

Tant Sánchez com Torné pensen que, perquè tot funcioni, és necessària la implicació de tots els membres de la junta i, en certes ocasions, també la predisposició dels bastoners i bastoneres i les seves famílies. El gran repte de cara al 2024 és celebrar el 30è aniversari de la recuperació de la colla gràcies al curs que va organitzar l’associació cultural Anjub.

Comenta aquest article