Societat

Música

La Coral Verge del Camí presenta «55 encants» al País Basc

Les actuacions s'han dut a terme durant aquest pont als municipis guipuscoans de Zumaia i Errenteria

Per Redacció

La Coral Verge del Camí en una de les seves actuacions al País Basc
La Coral Verge del Camí en una de les seves actuacions al País Basc | Cedida

La Coral Verge del Camí de Cambrils s'ha desplaçat, durant aquest pont de la Puríssima, al País Basc per dur a terme una petita gira de dos concerts amb el repertori 55Encants estrenat a Cambrils el passat estiu sota la direcció de Robert Faltus.

El primer concert en terres basques es va realitzar a l'església parroquial de Zumaia el dijous 7 de desembre fruit del lligam que existeix amb aquest municipi iniciat amb un intercanvi realitzat fa anys amb el cor Sant Pedro. L'Ajuntament de Zumaia i la Parròquia de San Pedro van col·laborar en la realització d'un concert que va finalitzar amb un parlament d'agraïment de l'alcalde zumairra Iñaki Ostolaza.

Coral Verge del Camí cantant a la Parroquia de San Pedro de Zumaia (Foto: Cedida)

 

L'objectiu principal, però, del desplaçament era iniciar un nou intercanvi musical amb el cor Zaria de la ciutat d'Errenteria amb qui la formació cambrilenca ha tancat un acord per 2023 i 2024. Els membres de la Coral Verge del Camí visitaren el divendres 8 de desembre les instal·lacions de l'associació Zaria Koru Eskola, un projecte d'èxit dirigit a persones de totes les edats, que promou l'educació i la cultura a través del cant, especialment amb el jovent.

La formació basca dirigida pel músic, actor i cantant Imanol Elizasu, ensenya a conèixer i utilitzar de forma correcta la veu, eina imprescindible per una educació musical de qualitat. Creuen que els beneficis socials, emocionals i psicològics que s'obtenen amb el cant coral són acceptats arreu com una forma extraordinària de mantenir el benestar social i emocional de les persones.

Després de la visita a la Zaria Koru Eskola, la Coral Verge del Camí es va dirigir a l'església de San José Obrero al barri d'Iztieta, on realitzaren un concert amb la participació també de membres del cor Zaria. Concretament, fou amb la interpretació d'una peça en solitari, prèvia a la interpretació conjunta amb la formació cambrilenca de la coneguda Nerea izango zen que va cloure el concert.

El proper mes d'abril, membres de la Zaria Koru Eskola es desplaçaran a Cambrils per presentar a la Cripta de l'Ermita el seu acurat treball pedagògic musical amb gent jove. Pel que fa a la coral cambrilenca, aquest diumenge 17 de desembre a les 19 hores realitzaran el seu tradicional concert de Nadal a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí.

Comenta aquest article