Societat

Festa Major

La Festa Major de la Immaculada viu una celebració «normal», quatre anys després (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Les incidències de la pandèmia i de la pluja de l'any passat havien impedit o bé condicionat la celebració de la professó de la Immaculada, aquests darrers anys

Per Lluís Rovira i Barenys

La plaça de l'Església de Santa Maria va acollir les actuacions dels grups festius a l'acabament de la professó
La plaça de l'Església de Santa Maria va acollir les actuacions dels grups festius a l'acabament de la professó | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils va viure, ahir al matí, l’acte central de la Festa Major de la Immaculada amb la celebració de la Missa Major a la parròquia de Santa Maria i la professó pels carrers del Barri Antic. Després d’uns quants anys d’incidències variades, ahir només va ser el vent que es va sumar a la festa però que en cap moment la va fer perillar. Recordem que l’any passat es va haver de suspendre la professó per la pluja i que ara fa dos anys, l’any 2021, es va celebrar però amb certes restriccions per la pandèmia (encara s'havien de dur les mascaretes i es van suspendre les actuacions a la plaça de l'Església per evitar aglomeracions). L’any 2020, en plena pandèmia, la celebració va quedar suspesa.

Ambient festiu

Mossèn Joan M. Padrell, ahir, va presidir la celebració de la Missa, amb l’església plena de gom a gom i amb l’assistència de les autoritats municipals a les primeres files. Tot seguit, després de la Missa, es va posar en marxa la professó pels carrers del Barri Antic propers al recinte eclesiàstic. La professó amb la imatge de la Immaculada duta dalt d'un tabernacle, va comptar amb la participació de la colla gegantera Tota l’Endenga, que duien els gegants del Setge, els gegantons, la Farnaqueta i els nanos; el Ball de Bastons de Cambrils, amb tres formacions de bastoners i la colla castellera Xiquets de Cambrils, que van aixecar tres pilars de quatre, un d’ells per sota. Tancava la professó la Cobla Ministrers de Cambrils precedida per les autoritats i la representació de les pubilles i els hereus.

L’actuació de les diferents colles a la plaça de l’Església, al final del recorregut, va cloure la diada festiva de la Festa Major, pel que fa als actes del matí. A la tarda, al Palau Municipal d’Esports, hi va haver concert i, posteriorment, ball amb l’orquestra New Marabú.

Comenta aquest article

Galeries relacionades