Societat

Festa Major

Una pancarta del comado Mariner «recorda» que la Festa Major de la Immaculada és la «Festa Major vilera»

Aquesta pancarta marinera venia a ser una rèplica a la que enguany va penjar el comando vilero per Sant Pere, també al pont de l'antiga via,

Per Lluís Rovira i Barenys

Pancarta marinera al pont de l'antiga via fèrria
Pancarta marinera al pont de l'antiga via fèrria | Lluís Rovira i Barenys

Una pancarta col·locada, ahir, a la barana del pont de l'antiga via fèrria, va ressuscitar la rivalitat festiva entre vileros i mariners. A les portes de la Festa Major de la Immaculada, el "comando Mariner" va penjar la pancarta per donar el següent missatge: "Vileros i vileres, no us oblideu, la Immaculada és la vostra Festa Major". En un missatge a les xarxes socials, el sector mariner argumentava que "va ser al segle XX quan la Mare de Déu del Camí va assolir la categoria de Festa Major de Cambrils, per damunt de les celebracions de la Vila (la Immaculada i Sant Antoni) i les de la Platja (Sant Pere i la Mare de Déu del Carme)".

Aquesta pancarta marinera venia a ser una rèplica a la que enguany va penjar el comando vilero per Sant Pere, també al pont de l'antiga via, en la que hi posava "Sant Pere, com a Festa Major petita, no està malament!!". D'altra banda, la resposta del sector vilero a la pancarta d'ahir s'ha donat a través d'Instagram on es respon, "moltes gràcies per il·lustrar-nos" i afegeixen, "a quin vilero li heu preguntat sobre la història de Cambrils" i dóna fins a quatre opcions de votar a quatre vileros.

La rivalitat festiva vilero-marinera ha estat una de les grans animadores de les Festes Majors dels darrers cinc anys. A rel d'això, s'han incorporat molts actes festius a les diferents programacions, alguns dels quals ja s'han fet imprescindibles com és el cas del ball parlat. De cara a l'any vinent es preveuen més episodis de "confrontació" que serveixen per revestir amb identitat pròpia les festes cambrilenques i animar molta més gent a participar-hi.

Comenta aquest article