Tema del mes

El pla de mandat posa èmfasi en les polítiques adreçades a les persones

Per Berta Ruiz

Salvador Matas, Robert Benaiges, Joan Recasens i Joan Mas en la presentació del nou pla

El 13 de juliol, l’endemà del ple en què es va aprovar la nova composició de l’Ajuntament, el nou equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils va presentar en roda de premsa el pla de mandat 2007-2011.

A l’acte de presentació hi van ser presents l’alcalde –Robert Benaiges–, el portaveu del grup municipal del PSC –Joan Mas–, el portaveu del grup municipal d’ERC –Joan Recasens–, el portaveu del grup municipal d’ICV –Salvador Matas–, així com alguns dels regidors del nou consistori, com Anna Peláez, Anna López, Laura Forcadell, Oliver Klein, Maricel Llaveria i Jordi Savall.

ROBERT BENAIGES:
“Aquest és un pla de mandat que volem assolir en el 100%”

El primer a prendre el torn de paraula va ser l’alcalde, que va destacar la importància “d’un document en què es recullen els compromisos i objectius que el govern tripartit de l’Ajuntament vol tirar endavant de cara als propers quatre anys”. Un document que, segons va comentar, “expressa de manera molt clara i detallada el que volem per a la nostra ciutat, quant a obres, serveis i equipaments i també sobre el sistema de gestió que volem implantar”. Segons Robert Benaiges, “aquest és un pla de mandat que volem assolir en el 100% dels seus objectius i que té la seva base en el treball realitzat pels tres partits”.

JOAN RECASENS:
“El programa de mandat reflecteix la voluntat de tirar endavant aquest Cambrils des d’un punt de vista progressista”

El regidor d’ERC Joan Recasens també va explicar que aquest projecte de mandat ha pensat molt en les persones, “perquè Cambrils sigui una ciutat que eduqui en valors i sigui socialment sensible”. A més, segons Recasens, és un projecte que continua amb tota la feina feta durant els darrers quatre anys i tots els eixos del programa de mandat reflecteixen la voluntat de tirar endavant “aquest Cambrils des d’un punt de vista progressista, pensant en la cohesió social, buscant una eficiència i eficàcia en la gestió municipal, i facilitar al ciutadà l’accés a l’administració”.

SALVADOR MATAS:
“Aquest és un compromís molt explícit, estructurat i detallat de cada àrea i els seus objectius programàtics”

Per la seva banda, el regidor d’ICV Salvador Matas va remarcar la presentació d’un programa de govern, “amb el compromís concret, detallat i exhaustiu que ens comprometem a complir i fer realitat al llarg d’aquests quatre anys. És un compromís molt explícit, estructurat i detallat de cada àrea i els seus objectius programàtics”. Salvador Matas també va valorar l’acord comú entre les tres forces i el model de ciutat que es vol i que comparteixen, així com “aquest pla plural basat en les persones, basat en una part d’equipaments i obra pública molt important, basat en la participació ciutadana i en el treball per aconseguir una economia molt més diversificada”. A banda, Matas també va voler destacar la importància de la millora de l’organització municipal “imprescindible pel creixement de la població i per adaptar-se a nous reptes”.

JOAN MAS:
“Volem fer avançar la ciutat, que és una de les més grans i importants de Catalunya”

Finalment, el portaveu del grup municipal del PSC –Joan Mas– va destacar la continuïtat d’un projecte que “consolida les idees” i que, segons va afirmar, “és bo per a la ciutat, i al qual els ciutadans han donat una altra vegada llum verda”. Joan Mas va destacar l’amplitud d’un programa molt extens, així com la incorporació de noves persones i nous regidors que donen impuls a aquest projecte. Segons va explicar Mas, “volem fer avançar la ciutat, que és una de les més grans i importants de Catalunya. Ja estem entre les 20 o 25 primeres ciutats de Catalunya i per tant això ens dóna molta responsabilitat. Hem de diversificar l’economia i assolir el paper que ens correspon en el territori, tant al Baix Camp com en el Camp de Tarragona”. A més, segons Joan Mas, “definim Cambrils com una ciutat amable, i això vol dir dotar-la d’equipaments culturals, esportius i educatius”. També va reiterar l’objectiu de tot el govern municipal de fer una gestió eficient dels recursos.

§ Projectes i objectius del pla de mandat§ El pla de mandat és un extens recull de tots els objectius i projectes per a aquesta legislatura. Aquest està dividit en diferents eixos programàtics: “Polítiques adreçades a les persones”, “Polítiques adreçades al territori”, “Polítiques de seguretat i mobilitat”, “Activitat econòmica” i “Serveis interns i administració”.

Entre alguns dels nombrosos projectes i propostes que s’han de dur a terme durant aquesta legislatura hi podem destacar els següents: la construcció de la nova Escola Municipal de Música a les proximitats del Teatre Auditori; l’impuls d’una Escola Oficial d’Idiomes; la creació de l’Institut Municipal de l’Esport (IME); incentivar la creació d’una zona lúdica al polígon de Belianes; la creació de l’Institut Municipal de la Cultura (IMC); la creació de la Fàbrica de la Cultura per a la promoció artística local i com a espai de creadors; la posada en marxa del Centre de Platja; la construcció de la nova comissaria de la Policia Local; l’impuls per a la construcció d’un centre lúdic de l’aigua (SPA); la promoció per a la creació d’un recinte firal permanent a la zona de les Comes o la transformació de l’actual traçat de la via fèrria en un nou sistema de transport tipus tramvia.

Comenta aquest article