Informació general

Turisme

Cambrils s'incorpora a l'Associació de Municipis Turístics Costa Catalana

Cambrils i Santa Susanna ja participaran, el 13 de desembre a Barcelona, en la propera reunió d'aquesta nova entitat impulsada pels municipis de Salou i Lloret de Mar

Per Lluís Rovira i Barenys

L'alcalde de Salou, Pere Granados, en la trobada amb la premsa d'ahir
L'alcalde de Salou, Pere Granados, en la trobada amb la premsa d'ahir | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils, juntament amb la població de Santa Susanna (Maresme), se sumarà, aviat, a la recentment creada Associació de Municipis Turístics Costa Catalana, una entitat impulsada pels municipis de Salou i Lloret de Mar i que fa poc més d'un mes es va donar a conèixer. El dimecres 13 de desembre es farà una reunió a Barcelona en la que es formalitzarà les entrades de Cambrils i Santa Susanna a l'entitat. De cara a un futur immediat es preveu noves incorporacions a aquesta entitat turística. Aquests detalls es van conèixer, ahir, en el decurs de la trobada de l'Ajuntament de Salou amb la premsa.

Un espai d'intercanvi d'experiències i que faciliti les relacions amb les administracions supramunicipals

L'Associació de Municipis Turístics Costa Catalana té com a objectiu reunir aquells municipis turístics del litoral català i de llarga trajectòria, representatius i de característiques similars, sempre amb la finalitat de fomentar un espai de reflexió que permeti un intercanvi d'experiències i coneixements, i de crear mecanismes de cooperació i coordinació davant dels temes d'interès comú i reptes compartits, segons va explicar els alcaldes de Salou i de Lloret de Mar, Pere Granados i Adrià Lamelas, respectivament, el dia de la presentació. A banda, aquest organisme també vol promoure les relacions fluïdes i la cooperació amb altres administracions supramunicipals i els mateixos sectors turístics, on l'aliança esdevingui un veritable interlocutor i dinamitzador d'iniciatives i propostes.

Un altre dels objectius plantejats per aquesta associació de municipis turístics "és el foment de la investigació i la digitalització dels municipis, que possibilitin el seu desenvolupament i la innovació, així com una gestió més eficaç dels serveis, d'acord i en sintonia amb els objectius de desenvolupament sostenible i mesures en la lluita contra els efectes del canvi climàtic". Aquesta nova aliança dins el marc català, servirà, així mateix, per desenvolupar sinergies i estratègies conjuntes davant les necessitats i reptes comuns. També serà eficaç a l'hora de posar en marxa iniciatives i projectes comuns per a la millora dels productes turístics, oferir serveis més eficients i de qualitat, i donar suport a un nou model de finançament que tingui en compte la suficiència de recursos per fer front a la prestació dels serveis.

Salou aposta per la desestacionalització

L'alcalde de Salou, Pere Granados, en la trobada que va fer ahir amb la premsa, va apel·lar a la reactivació econòmica, centrades en el comerç i la restauració, de cara a la desestacionalització de Salou, "hem comprovat que de mes en mes hem anat incrementant el nombre de visitants. La nostra tasca, a més, se centra en obrir nous mercats per buscar aquell turista que viatgi tot l'any així com altres sectors concrets com és el turisme esportiu". Granados també va apuntar que a part de crear producte turístic, "l'hem de potenciar amb el territori que ens envolta, que té unes possibilitats immenses"

Comenta aquest article