Tema del mes

Uns que vénen, d’altres que se’n van

Per Judit Pinazo

Foto de grup de tots els membres del nou consistori

Aquesta legislatura 10 regidors de l’anterior mandat pleguen i 10 més s’incorporen. D’entre aquests últims només n’hi ha un que ja ha estat regidor en anteriors legislatures, és el cas de Francesc Garriga, regidor per l’ACI en la legislatura 1999-2003.

El passat 3 de juliol al migdia es va celebrar a l’Ajuntament l’últim ple de la legislatura on es va aprovar l’última acta del mandat. El ple extraordinari va servir també perquè aquells regidors que posen punt i final en la seva etapa política al consistori poguessin dir unes paraules de comiat abans de posar punt i final al mandat. L’única absent va ser la regidora no adscrita Montse Garrido, que des de fa més d’un any no assisteix a les comissions informatives ni als plenaris municipals.

PERE LLORENS [PP]

El regidor popular, que ha estat 20 anys al consistori cambrilenc, va centrar els seus agraïments en la seva família i el suport que li han donat durant tots aquests anys en què s’ha dedicat a la política i en què no ha pogut estar a casa tant com hagués volgut. A banda, Llorens, va voler agrair el suport que li han donat els seus companys de consistori. Per altra banda Llorens va voler recordar en quina situació es trobava el municipi la primera vegada que va ser regidor i com es troba ara: “quan vaig entrar no hi havia ni serveis de neteja i ara estic feliç de veure l’evolució tan positiva que ha anat fent el municipi gràcies a tots els mandats”.

ANTON CALLAU [PP]

Anton Callau és un dels altres regidors que abandona el consistori després de 8 anys com a regidor, 4 al govern i 4 a l’oposició. En el seu discurs de comiat va agrair el suport dels seus votants i el suport que sempre li ha donat el personal de l’Ajuntament amb qui ha treballat i que l’han ajudat a conèixer el dia a dia de l’administració. Callau va fer especial èmfasi en la relació que ha mantingut amb l’alcalde –Robert Benaiges– destacant-ne el seu to dialogant, tot i les discrepàncies d’opinions que hagin pogut tenir a nivell polític: “vull agrair a l’alcalde que tot i les divergències mai hagi entrat en personalismes i que la relació fora de l’Ajuntament hagi continuat sent de respecte”.

ENRIC SIRVENT [NO ADSCRIT]

Enric Sirvent ha estat gairebé la totalitat d’aquesta última legislatura com a regidor del PP, tot i que el passat mes de novembre va abandonar la formació i va passar al grup dels no adscrits. Sirvent va voler donar les gràcies a les persones que han fet possible que hagi pogut estar com a regidor durant 4 anys “ni que sigui a l’oposició, he après molt i en faig un balanç molt positiu”.

JOSÉ L. NOTARIO [NO ADSCRIT]

José Luis Notario ha estat regidor de la PLIC durant bona part d’aquest mandat, però l’ha finalitzat sense adscripció després d’abandonar la formació independent el passat mes de març. Les seves paraules de comiat van ser per als seus companys de comissió, Ramón García Mateos, Oliver Klein, Jordi Savall i Rosa M. López, a qui va agrair el seu suport i va destacar la bona feina feta per cadascun d’ells en les seves àrees. Notario va dedicar també unes paraules d’agraïment al regidor Joan Estrada, de qui va destacar el bon paper que ha fet a l’oposició, i a Anton Callau, de qui va destacar la seva gran dialèctica. Finalment, Notario va felicitar tots els regidors i els va encoratjar a continuar treballant en aquesta línia, i va agrair el to dialogant que havia tingut l’alcalde en tot moment.

JOAN ESTRADA [CIU]

Joan Estrada ha estat regidor de CiU durant els darrers quatre anys i, segons va declarar, l’experiència a nivell personal “ha estat més que positiva i treballar pels cambrilencs és l’únic que em mou a nivell polític”. Estrada afirmava que durant aquests quatre anys s’ho havia passat “bastant bé” i va voler donar les gràcies als seus companys de partit i als treballadors del consistori. Estrada va destacar també que l’esperit positiu de l’oposició ha estat bo.

RAMÓN GARCÍA MATEOS [ICV]

Ramón García Mateos ha estat al consistori durant un mandat en què ha estat al capdavant de la Regidoria d’Ensenyament. García Mateos va optar per transmetre les seves paraules de comiat amb un discurs molt acurat, molt reflexiu, que va girar entorn de la concepció de la política, la ideologia i els servei al ciutadà. Mateos assegurava que ha intentat ser fidel als seus principis i fer les coses de manera honrada. Segons Mateos, ara posa punt i final a una etapa i a partir d’ara guanyarà en temps i llibertat “que no és poc”. Va voler agrair el suport que li han donat els companys de consistori i especialment els de la seva formació, especialment Salvador Matas “a qui estimo com a amic i admiro com a polític”.

JOAN PAU CASQUERO [PSC]

Joan Pau Casquero ha format part del consistori durant 8 anys, quatre d’ells com a regidor de Serveis Generals. En el seu discurs va mostrar el seu agraïment a tots els que han treballat amb ell durant tots aquests anys i va desitjar molta sort als regidors entrants. Casquero va afirmar que una de les coses més importants del seu pas pel consistori “és que m’enduc l’amistat i bona relació amb molts companys”.

ROSA M. LÓPEZ [PSC]

Rosa M. López ha estat 8 anys al consistori, quatre dels quals ha estat regidora de Benestar Social. En el seu discurs va fer un balanç del seu pas per la vida política “ara finalitza una etapa i continua una nova vida, però això no treu que sempre hi haurà un abans i un després del meu pas pel consistori com a regidora”. Segons López, aquests 8 anys “han estat inoblidables i m’han enriquit molt a nivell personal i m’han enfortit a nivell polític”. Els seus agraïments van anar dirigits especialment a la població, a les associacions de dones, a la junta de govern del Casal de la Gent Gran i a tots els treballadors municipals, especialment els de Benestar Social, i a tots els companys de consistori.

NELI QUERAL [PSC]

Neli Queral ha estat 8 anys al consistori, quatre dels quals ha estat regidora de Cultura. En el seu discurs de comiat, que va tancar les declaracions de tots els regidors sortints, va destacar que s’endú molt a nivell personal “he pogut estar al capdavant del que és la meva vocació, la cultura, i això em fa molt feliç”. Queral va voler fer una llarga llista d’agraïments, des de ciutadans, regidors i companys de partit, però sense oblidar-se de les associacions, entitats, mitjans de comunicació i dels regidors de l’oposició.




Comenta aquest article