Cultura

Art

Trenta-vuit artistes cambrilencs tornaran a obrir les portes als seus tallers el 9 i 10 de desembre

És la 16a edició de Tallers Oberts i es tancarà amb un concert aperitiu de Bali Cejas a la Torre del Llimó

Per Redacció

Alfredo Clúa, Jordi Barberà i un grup de creadors i creadores participants a la Vil·la Romana de la Llosa
Alfredo Clúa, Jordi Barberà i un grup de creadors i creadores participants a la Vil·la Romana de la Llosa | Cedida

Un total de trenta-quatre artistes de Cambrils i quatre artistes convidats participaran en la 16a edició de Tallers Oberts el cap de setmana del 9 i 10 de desembre, en el marc de la Festa Major de la Immaculada. L’horari oficial d’obertura dels tallers serà dissabte d’ 11 a 14h i de 17 a 20h i diumenge d’11 a 14h.

En aquesta edició, torna el Passaport Tallers Oberts, estrenat amb molt d’èxit fa dos anys, que se segellarà en cada taller visitat, i un cop es visitin 5 espais permetrà participar en el sorteig de dues obres dels artistes participants.

Com és habitual, els propis tallers han programat moltes activitats adreçades a un públic cada any més nombrós. A més, el programa segueix comptant amb les activitats proposades per les dues escoles de dansa del municipi, Estudi Giselle i Escola Artístic Cambrils, que oferiran petits tallers de dansa als seus visitants.

Com en altres edicions, un dels edificis més emblemàtics del municipi, la Torre del Port, acull a quatre artistes que portaran allí seu taller gràcies al suport del Museu d’Història de Cambrils. Enguany cal destacar la incorporació del Forn del Tallero, que obrirà portes per primera vegada a Tallers Oberts i acollirà una proposta vinculada a la vídeo performance.

Com a cloenda del cap de setmana cultural, el diumenge dia 10 hi ha un concert aperitiu amb l’actuació de la cambrilenca Bali Cejas a la Torre del Llimó a les 18 hores. Durant l’acte, obert a tothom, se sortejaran dues obres realitzades de forma expressa per l’ocasió, que seran exposades al taller de cada artista. Els guanyadors o guanyadores podran escollir l’obra de l’artista que més els agradi.

Per promocionar la iniciativa, aquest migdia l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i regidor de Cultura i Patrimoni, Jordi Barberà, i un grup de creadors i creadores participants, s’han fet una fotografia al jaciment arqueològic de la Vil·la Romana de la Llosa.

Per arrodonir la ruta artística, el cap de setmana també s’obrirà excepcionalment la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils, on es pot visitar l’exposició de les obres guanyadores del 32è premi de Fotografia Vila de Cambrils, i les sales d’exposicions del Centre Cultural, que acullen les mostres “Dotze Fanalades – Revista Cambrils (1953 -2023)” i “Obert per Vacances” del Museu d’Història de Catalunya.

Tota la informació de Tallers Oberts es pot consultar a la pàgina de Facebook Tallers Oberts, a la pàgina Facebook, Instagram, Twitter Cambrils Cultura i web.

L’Apunt

Artistes participants de Tallers Oberts
Els i les 38 artistes participants d’enguany obriran les portes de 21 tallers de pintura, escultura, fotografia, joieria, restauració de mobles, ceràmica, il·lustració, disseny gràfic, pintura mural, pintura tèxtil, dibuix, brodat intuïtiu, porcellana, pirogravat, música, dansa i vídeo preformance.

Els creadors i les creadores d’enguany són Laura Morales, Dolors Ortuño, Marta Fàbregas, David Callau, Oriol Gené, Ruben Taravilla, Nuri Mariné, Cristina Salvans, Marta Nolla, Lluïsa Recasens, Àngels Matamoros (Criteri Fotogràfic), Gemma Felip, Raquel Sarrà, Noelia Luis, Jesús Gómez (Antitesi), Javier Gálvez, Laura Barrero, Ariadna Margalef, Ananda García, Carmen Pérez, Víctor Gómez, Laia Bernabeu, Mireia Salsench, Alberto Insa, Rafael Rubio, Núria Pons, Dora Brown, Elena Alcalà, Emilia Arias, Dera Wells, Roser Coma, Rosa Mata, Jordina Ros i Pere Estadella.

Els tallers nous d’aquesta edició són Rosa Mata al carrer Borràs, Rafel Rubio al carrer dels Geranis i Jordina Ros i Pere Estadella al Forn del Tallero al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer.

A més, com a artistes convidats enguany hi trobareu Dolors Castells, Dulu du l’Eau, Luka Brandiz i Lídia Vázquez.

Comenta aquest article