Societat

Gastronomia

Can Bosch i Rincón de Diego renoven, un any més, la seva estrella Michelin

El restaurant Can Bosch conserva aquesta distinció per 39è any consecutiu, una de les estrelles Michelin més antigues de tot l'estat, mentre que el restaurant Rincón de Diego l'obté per 19è any consecutiu

Per Redacció

La gala de les estrelles Michelin 2024 es va fer ahir a la nit a Barcelona
La gala de les estrelles Michelin 2024 es va fer ahir a la nit a Barcelona | ACN

Els dos restaurants cambrilencs, Can Bosch i Rincón de Diego, renoven un any més la seva estrella Michelin per a la guia de l'any 2024. Així es va donar a conèixer, ahir a la nit, en una gala celebrada a Barcelona on es va fer públic el nou mapa gastronòmic que, per als inspectors de la famosa guia gastronòmica, són els millors restaurants de l'Estat espanyol per al proper any. La novetat d'enguany és que és la primera vegada que no s'inclouen els guardons als restaurants portuguesos, que tindran gala pròpia el febrer de 2024.

El restaurant Can Bosch conserva aquesta distinció per 39è any consecutiu, una de les estrelles Michelin més antigues de tot l'estat, mentre que el restaurant Rincón de Diego l'obté per 19è any consecutiu. La resta de restaurants amb estrella Michelin de la demarcació tarragonina també mantenen la distinció, un any més. Així doncs, el restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant (Priorat) l'obté per quart any consecutiu; el restaurant Deliranto de Salou ho fa per cinquè any consecutiu; a més dels restaurants de les Terres de l'Ebre com són els dos d'Ulldecona, L'Antic Molí i Les Moles, així com el Villa Retiro de Xerta.

70 estrelles Michelin a Catalunya

Catalunya comptarà en la Guia Michelin 2024 amb un total 70 estrelles, una més que en l'edició anterior. A més de la que suma el Disfrutar, l'establiment barceloní de cuina avantguardista i creativa obert des del desembre del 2014 per tres excaps de cuina d'elBulli, hi ha hagut dos restaurants més que s'han estrenat amb una. Es tracta del Suto, del xef Yoshikazu Sutu -de l'escola del Disfrutar, que ha pujat a l'escenari visiblement emocionat-; i el Quirat, de Víctor Torres, també a la capital catalana. A l'altra cara de la moneda hi ha l'aposta gastronòmica de Jordi Cruz a l'Hotel Cram de Barcelona, l'Angle, que perd una de les dues distincions que tenia. També es queda sense l'estrella que ostentava l'establiment La Cuina de San Simón, a Tossa de Mar (Selva).

Comenta aquest article