Cultura

Teatre

L'obra 'Adéu, Jane!', una dura reflexió sobre la violència i pressió estètica que pateixen les dones

El Teatre del Casal acull una representació que mostra els dubtes, pors i il·lusions de la Mariona, una jove de 17 anys amb càncer de mama

Per Redacció

Un moment de la representació de l'obra, aquest passat divendres, al teatre del Casal
Un moment de la representació de l'obra, aquest passat divendres, al teatre del Casal | Cedida

El Teatre del Casal va acollir, aquest passat divendres al vespre, la representació teatral Adéu, Jane!, una comèdia dramàtica que s'emmarcava en el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les dones. L'obra posava de relleu i reflexionava sobre la violència i pressió estètica que reben moltes dones, centrant-se en el cas d'una noia jove, la Mariona, que havia patit un càncer amb el resultat d'una mastectomia.

Al llarg de la representació, els espectadors van viure amb la Mariona, de 17 anys, un dels moments més delicats de la seva vida: l'extirpació del seu pit malalt. La jove va compartir amb els assistents els seus dubtes, pors, il·lusions i com creia que aquesta operació afectaria a la seva vida. Una dura experiència basada en una història real i que va servir per reflexionar sobre els perills de la pressió estètica i la importància d'acceptar-se i estimar-se. Un homenatge als pits i a estimar-los que ha rebut el premi Xarxa Alcover de la mostra Igualada i el premi al Millor Espectacle per a Joves de la Mostra Igualada.

 

Comenta aquest article