Informació general

Serveis

El bar del Palau Municipal d'Esports podria convertir-se en un espai per les entitats esportives

La regidora d'Esports confirma al darrer ple extraordinari que s'està estudiant aquest canvi “davant la necessitat” dels equips local

Per Cristina Sierra

El bar-cafeteria porta més d'un any tancat
El bar-cafeteria porta més d'un any tancat | Cristina Sierra

El bar-cafeteria situat al costat del Palau Municipal d'Esports podria convertir-se en un espai per les entitats esportives. Aquest possible canvi d'usos del local es va conèixer en el darrer ple extraordinari de l'Ajuntament de Cambrils, arran d'una pregunta del portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein. "Què passa amb la licitació del bar?", va formular.

La regidora d'Esports, Camí Mendoza, va explicar que, després de la renúncia de l'empresa que havia guanyat el concurs, el departament s'estava "plantejant" que l'espai deixés de donar aquest servei per guanyar una sala més pels diferents equips esportius. "Davant la necessitat que tenen les entitats, estem estudiant si cal renunciar a la cafeteria i fer aquest canvi per donar resposta a les entitats", va expressar.

La licitació d'aquest servei ja havia sortit en la sessió del passat setembre. Aleshores, el regidor d'Hisenda, Aleix Rom, va exposar que s'havia fet el concurs d'explotació i que s'havia adjudicat a una empresa que, setmanes després, va decidir retirar-se. Rom també va dir que havia pagat el 3% del capital que no arribava als 2.000 euros, un import que "compensava la feina tècnica".

La primera licitació es va fer al 2012

Ara fa onze anys, l'equip de govern d'aquell moment va apostar per la creació del servei de bar-restaurant a les antigues instal·lacions del Punt d'informació Juvenil (PIJ), amb una superfície de 75 metres quadrats interiors i 50 metres quadrats de terrassa. "Hem estat buscant espais i hem decidit que l'antic PIJ pot ser una bona ubicació, ja que és un lloc estratègic perquè hi ha el Palau Municipal d'Esports, l'Hospital Lleuger, l'Ajuntament i les escoles. El bar serà d'utilitat pública", va dir l'aleshores regidor d'Esports, Lluís Abella.

El govern buscava disposar d'una cafeteria després del tancament del bar que hi havia al consistori. L'empresa familiar Can Vicenç va guanyar la concessió d'aquest espai que tenia una durada de 10 anys, prorrogable fins a un màxim de cinc anys més, i el cànon anual era de 7.350 euros més IVA.

 

Comenta aquest article