Informació general

Concentració

Torna, torna Serrallonga...

El cantant tarragoní Xavier marcos va protagonitzar la concentració d'ahir amb el seu repertori de cançons

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració d'ahir a la plaça de la Vila amb el cantant Xavier Marcos com a protagonista
Un moment de la concentració d'ahir a la plaça de la Vila amb el cantant Xavier Marcos com a protagonista | Lluís Rovira i Barenys

Les cançons que va interpretar el cantant tarragoní Xavier Marcos van protagonitzar la concentració setmanal de les Àvies i Avis per la Independència a la plaça de la Vila, la primera del mes de novembre. El ritme de la concentració, doncs, el va donar el repertori de les cançons que les Àvies i Avis seguien amb el cançoner. Al principi de l'acte es va donar compte de l'assistència de cambrilencs i cambrilenques a la Diada de la Catalunya Nord que es va celebrar aquest passat dissabte a Perpinyà. En la manifestació d'aquesta diada es va reivindicar l’ús ple del català i es va reclamar un estatus especial que reconegui l’especificitat lingüística i cultural del territori de la Catalunya Nord.

El repertori musical de la concentració d'ahir es va iniciar amb l'Estaca i es va tancar amb els Segadors. Entre una i altra cançó, Xavier Marcos va interpretar cançons com ara el Tornarem, de Tomàs Santos; la Cançó dels Indignats, dels Miserables; Torna Serrallonga; les Jotes per la Llibertat, de Ballaveu i el Companys, no és això, del Lluís Llach. Les Àvies i Avis es van emplaçar a la següent trobada setmanal, el proper dimecres 15 de novembre.

Comenta aquest article