Societat

Gastronomia

Prop d'un miler de persones participen a l'esmorzar popular de la Festa de l'Oli Nou (conté galeria fotogràfica)

Una de les novetats d'enguany ha estat la celebració de la ruta cicloturista de l'oli en la que hi van participar una trentena de persones

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, ahir al matí
Un moment de l'esmorzar popular a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

L'Esmorzar Popular va ser l'acte estrella de la festa de l'Oli Nou que es va celebrar, ahir al matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Prop d'un miler de persones s'hi van aplegar i pràcticament van exhaurir les existències que la Cooperativa havia disposat per aquest esdeveniment. La gent va poder esmorzar i, al mateix temps, gaudir de l'animació de la colla gegantera Tota l'Endenga i de les cançons en directe que oferia el duet El Último Vinilo i, també, adquirir l'oli nou a l'Agrobotiga de la Cooperativa Agrícola.

Ruta cicloturista de l'oli

Una de les novetats d'enguany ha estat la celebració de la ruta cicloturista de l'oli. La ruta es va iniciar al Molí de les Tres Eres i hi van participar una trentena de persones d'edats compreses entre els 80 i els 9 anys. Des del Molí de les Tres Eres el grup ciclista es va dirigir cap el passeig Marítim que es va recórrer en direcció a ponent fins arribar a la riera de Riudecanyes. Des d'allí la ruta va seguir cap a l'interior fins arribar al mas dels Teixells pel camí de les Francines. Al mas dels Teixells es va aprofitar per fer un avituallament i, també, es va fer una explicació al voltant dels olivers i de l'oli. Finalment, el grup ciclista va baixar des del mas dels Teixells fins a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola on van poder assaborir l'oli del primer raig. Amb els actes d'ahir al matí, es van cloure les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d'Oliva Verge Extra d'enguany, la darrera del calendari gastronòmic del 2023 ja que el Mes de la Tonyina, que també s'havia de celebrar per aquestes dates, tal com es va anunciar l'any passat, finalment no s'ha celebrat.

Comenta aquest article

Galeries relacionades