Societat

Solidaritat

Cambrils es bolca amb la lluita contra l’ELA amb el segon Sopar Solidari

Més de 300 persones assisteixen a una emotiva vetllada a l’hotel Mas Gallau que va retre homenatge a Siscu Morell i Joana Bono, dos dels impulsors de Swim for ELA

Per Cristina Sierra

Foto de grup dels ambaixadors de Swim for ELA a qui se'ls va fer un reconeixement públic
Foto de grup dels ambaixadors de Swim for ELA a qui se'ls va fer un reconeixement públic | Lluís Rovira i Barenys

L’hotel Mas Gallau va acollir, ahir a la nit, la segona edició del Sopar Solidari per l’ELA. Més de 300 persones van assistir a aquesta vetllada emocionant que va servir per tornar a demostrar com Cambrils s’ha bolcat amb la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa, i és que els fons recollits es destinaran a la investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i a l’acompanyament de les persones afectades per la malaltia i les seves famílies.

Els grans protagonistes de la nit van ser Siscu Morell i Joana Bono, que es van emocionar en diverses ocasions quan els presents van reconèixer el seu treball al front de l’associació Swim for ELA. El secretari de l’entitat, Jordi Cervera i el periodista Helder Moya van ser els conductors d’aquest sopar que també va comptar amb les actuacions musicals de Marina Jaded i Albert Baleyto.

Un dels assistents va ser el periodista Xavi Torres, director del documental Unzué. L’últim equip de Juancar, produït per TV3 i que recentment ha estat guardonat amb el premi Ondas a millor documental. Un projecte on també hi participen Siscu Morell i Joana Bono i que és tota una lliçó de vida que ensenya la realitat dels malalts d’ELA. 

Els presents també van poder escoltar a la doctora Mónica Povedano, cap de la Unitat Funcional de Malaltia de Motoneurona de l'Hospital Universitari de Bellvitge, que va parlar sobre la duresa de la malaltia i el paper imprescindible de les famílies. Per la seva banda, Daniel Villanueva, director de l’Escola de Cine de Reus, va anunciar la realització d’un curtmetratge.

Durant el sopar es van fer diferents sortejos de lots d’ampolles de vi, sopars per a dues persones, nits d’hotel, entrades per a PortAventura, joies de Santi Pàmies o una bicicleta. A més, des de Swim for ELA van fer un reconeixement als ambaixadors que s’han implicat activament en aquesta causa. L’entitat també va donar a conèixer que, des del maig de l’any passat, han recaptat un total de 140.653,21 euros per la causa. Una xifra que ha estat possible gràcies a actes com el sopar d’anit, el Concert Solidari que es va realitzar el passat octubre, travesses solidàries i donacions, entre d’altres accions. 

Els assistents al sopar fent el gest de l'ELA per mostrar la seva solidaritat amb els afectats per aquesta malaltia (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

La 3a edició de la Travessa Swim for ELA serà l’11 de maig

Abans de posar el punt final al sopar, es va anunciar la data de la 3a edició de la Travessa Solidària Swim for ELA. Serà l’11 de maig de 2024 quan Cambrils tornarà a ser el punt d’arribada d’aquesta iniciativa solidària que surt des del port de Calafat i que en la seva segona edició va mobilitzar més de 700 persones. Una competició de 23 quilòmetres a mar obert amb l’objectiu de recaptar fins per a la investigació d’aquesta malaltia neurodegenerativa.

Siscu Morell, acompanyat dels components de Swim for ELA, van mostrar la xifra recpatada des del maig de l'any passat fins ara (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
La cantant Marina Jaded, en el moment d'interpretar una de les cançons, en el decurs del sopar (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
El sopar es va fer a les instal·lacions del Mas Gallau (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article